lauantai 23. marraskuuta 2013

Van Honsebrouck Kasteel Winter

Illan masokismi-teeman pääesiintyjä. Belgia on klassinen olutmaa, mutta suuri osa tuotteista on iljettävää makean mausteista moskaa. Kasteelin talviversio on belgiolutta pahimmillaan. Tuoksu on kuin neuvostoliittolaisessa suklaalevyssä (tiedän mistä puhun, kävin Leningradissa 1976). Makukin on hyvin suklainen, hyvin makea. Hirvittävä sokerinen makeus hallitsee juomaa, en löydä siitä mitään muuta. Alkoholia on 11%, sitä ei huomaa, tässä on pahimpien sokerisiidereiden kaltainen tuote, jolla makeanhimoiset lesket ja orvot houkutellaan turmion tielle. Alkon kaksinaismoraali näyttäytyy tässä paljaimmillaan, hyllyt suorastaan huutavat turhaan olutmaailman mestariteoksia ja niiden tilalla on sitten tällaista saastaa. Positiiviselle puolelle täytyy nostaa suomenkielisen tarran tuoteseloste, joka sisältää huumorikevennyksenä ainesosan "tumma olutaromi". Ostopaikka Kajaani, Citymarketin Alko.

3 kommenttia:

JaGe kirjoitti...

Tämä itsellä kuului niihin jouluoluisiin että ehkä ostan. Tämän luettua, niin ei tarvitse enää harkita. Jääköön hyllyyn.

Timo Rauhala kirjoitti...

Aivan kuraa.. Mielipuolinen maku, missä mikään ei oikein tunnu loksahtavan paikalleen ja vielä tuo ällöttävä pääsiäismunasuklainen makeus koko ajan taustalla. Ei kai tämä nyt kuitenkaan niin huono panimo ole?

Ari Juntunen kirjoitti...

Panimo tekee monenlaista, esim. Brigand-tripel on tyylissään ihan ok.