tiistai 28. lokakuuta 2014

BrewDog Russian Doll IPA

BrewDog Helsinki -baaria lupailtiin ensin kesäksi ja sitten lokakuuksi. Hanke tuntuu venyvän lähes it-projektin tapaan. Seuraava aikatauluarvio on ehkä klassinen "näillä lumilla". BrewDogin oluita on Helsingin baarit kuitenkin edelleen täynnä.

Uusi sarja skottipojilta, tällä kertaa sarjaan näyttävät kuuluvan pale ale, IPA, DIPA ja barleywine. Samat raaka-aineet, vain määrät ja niiden suhteet vaihtelevat tyylistä toiseen. Ei kuulosta kovin mielenkiintoiselta, loogisemmin barleywinen tilalla tietysti pitäisi olla tripla-IPA, mutta se ei ilmeisesti tarpeeksi vakiintunut tyyli vielä. Hiivasarjoissa oluet poikkeavat toisistaan liikaa, joten tykkään eniten vanhoista kunnon humalasarjoista.


Olisi tietysti kannattanut kokeilla ensin kevein pale ale, mutta elämä on lyhyt, IPAlla liikkeelle. Simcoe, Centennial, Cascade, Citra. Pihkan tuoksua, aika maltainen maku, karamellia myös, jopa hedelmäpastilleja. Pihka ei maistu erityisemmin, ei oikein katkerotkaan. Kun ei sitrusta eikä katkeruutta, niin IPAksi tämä jää vaisuksi. 6% vahvuus, pale ale olisi ollut 4%. Katkeruus kohoaa lämmetessä, mutta liian vähän liian myöhään. William K Kurvi, 28.10.2014.

Ei kommentteja: