tiistai 17. helmikuuta 2015

Paris Saint-Germain - Chelsea 1-1

PSG varamiehinen, kolumbialainen Juan Cuadrado ei vielä Chelsean avauksessa. Chelsea ehkä piti alussa enemmän palloa, mutta PSG loi enemmän tilanteita, ja kaikki päällä. Ensin Matuidin ja Zlatanin puskut keskeltä Courtois torjui, sitten 34. minuutilla paras paikka, kun Lavezzi antoi kulmasta laatikon kulmalle, Cavani puski terävästi etukulmaan, mutta Courtois taas edessä. PSG:n köykäinen laitapakki van der Wiel oli aiemmin vapaana laatikossa, mutta liian kaino ratkaisu. Hazard väläytti muutaman kerran ovelasti Chelsean hyökkäyksissä, mutta 36. minuutilla nähtiin omalaatuinen ratkaisu. Chelsean puolustuslinja juoni ilmiömäisen maalin. Terry keskitti, Cahill ohjasi ulkosyrjällä ja Ivanovic puski kaappiin ohi hölmistyneen Sirigun. Varmasti onnea, mutta eivät miehet sattumalta  hyökkäyspäässä hääränneet. Jakson lopulla merkillinen tilanne, tuomari merkitsi spraylla PSG:n vapaapotkun paikan, David Luiz pyyhki sen kädellä ja yritti siirtää laukaisupaikan merkkisprayta keskemmälle. Temppu onnistui, tuomarit eivät kai huomanneet. Ei kuitenkaan tulosta, Zlatan kiskoi vapaapotkun yli.

PSG tuntui toisen jakson alussa aseettomalta, Mourinho tuntee Zlatanin metkut liian hyvin. Mutta sitten hämmentävä katastrofi Chelsean puolustuksessa 54. minuutilla, Matuidi löysi luukulta täysin vapaana Cavanin, joka (tietysti) päällä rankaisi. Zlatan oli terävä edelleen, hyvä seinäläpiajo, Courtois taas edessä, mutta reboundin Chelsea-puolustus torjui pelkällä tuurilla. PSG:llä lisää tilanteita, David Luiz puski yli, Cavani pujotteli boksissa läpi, vähän ohi. 85. minuutilla Cavanilla saksipotkutilannekin, mutta ei osunut palloon. Yliajalla Zlatanilla vielä todella hyvä pusku, taas erinomainen Courtois tiellä. Cuadrado tuli kentälle sisään 79. minuutilla, mutta ei päässyt sisään itse peliin. Mourinholle tämä sopii hyvin. Jos viime kaudella riitti 1-3 -tappio, niin totta kai tämäkin riittää.