lauantai 19. joulukuuta 2015

Hiisi Herraskainen IPA

Jyväskyläläisen uutuuden nimessä on yksinkertaisesti IPA, mutta jo ensimmäinen nuuhkaisu kertoo jostain muusta(kin). Belgihiivan tuoksu on ilmeinen, jopa funkahtavasti. Maussa on edelleen belgivetoa, hedelmää reilusti, yrttistä pippuria, jälkimaussa mukavasti katkeroakin. Hiiva näyttää olevan brettasekoitus, happamuus on tietysti selvää, mutta ei hallitsevaa. Tätä voisi luulla hop-saisoniksikin. 7,5%, eli aika lähellä esim. Sonnisaaren Sylvian Joulua. Humalalajit ovat ehdotonta jenkkieliittiä, Citra, Simcoe ja Centennial. Hienoa jälkeä Hiideltä, mutta ehkä IPA-termin lisääminen tällaisen oluen nimeen on harhaanjohtavaa. Black Door, 18.12.2015.

4 kommenttia:

Tatu Hiitola kirjoitti...

Moro! Olet ihan oikeassa, IPA ei minustakaan kuulu Herraskaisen nimeen. Reseptiikaltaan olut suunniteltiin Herrasmies IPAn jatkoprojektiksi, joten sitä kautta tuo IPA on varmaankin jäänyt lähetteisiin pyörimään. Ohvisiaalisti nimi on ihan vaan "Herraskainen Olut" tai kuten hanalätkässä (http://imgur.com/hLEyOXc) seisoo, "Herraskainen Brett Ale".

Muuten, mahtavaa että maistui!

Ari Juntunen kirjoitti...

Okei, kiitoksia tarkennuksesta. En ehtinyt hanalätkää nähdä, "IPA" oli Black Doorin liitutaululla.

Anonyymi kirjoitti...

Piuhau! Taas on Arde oikeassa; kiitosta sataa perseennnuolijoilta. Korruptoitunut viskisieppo ja craftpaavi ansaitsisi kunnolla keppiä; porkkanaa, kaljaa & viskiä se on saanut eri pöydistä päänsä täyteen jo aikaa sitten.

Tatu Hiitola kirjoitti...

Ari, juu, monessa paikassahan ei edes käytetä hanalätkiä joten ainoa tieto oluen nimestä on panimon lähetteeltä liitutaululle siirtynyt tuotteen nimi. Meidän moka siis!

Alkuperäisen kommentin heitin ihan syystä, että olen ihan samaa mieltä. :)