sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Sonnisaari Sylvian Jouluolut


Yleensä olen Helsingissä viettänyt sunnuntaisin hiljaiseloa, mutta nyt täytyi ponnahtaa adventtisohjoiseen Punavuoreen, kun huomasin osaomistamani Sonnisaari-panimon jouluoluen saapuneen Ahvenen hanaan. Kyseessä ns. hop-saison, voimakkaasti humaloitu belgiolut, 8%. Pippurista trooppista hedelmää, hyvä juotavuus, vaikka belgihiiva itseäni aina hieman lähtökohtaisesti tökkiikin. Tiukka katkeruus, todella pitkään kestävästi. Bruuveri on tehnyt aika samantyylisiä vahvasti humaloituja saisoneja. Kun nykyään harvoin tulee sunnuntaina baarissa käytyä, niin kylläpä oli havaittavasti huonokuntoista porukkaa liikkeellä, lähes väisteltäväksi tilanteeksi asti. Mutta itse juoma oli Sonnisaaren tasapainoisimpia oluita toistaiseksi. Punavuoren Ahven, 13.12.2015.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin kuulemma osakeanti menossa. Kun hyväuskoisilta hölmöiltä toiminnan pyörittämiseen kusetettu raha on hassattu, hiipuu toiminta vääjäämättä; pelkästään jo kauan sitten ylikyllästyneen markkinan takia.

Anonyymi kirjoitti...

... Paitsi jos, ja kun tietenkin rahojen tultua hassatuiksi kusetetaan uudella osakeannilla vanhoilta ja uusilta hyväuskoisilta tolloilta lisää rahaa.

Ari Juntunen kirjoitti...

Markkinat voi ylikyllästyä, esim. Helsingin laatubaarien hanapaikkoihin taitaa olla jo pitempää jonoa. Oulun kokoiseen kaupunkiin toisaalta näyttää hyvinkin mahtuvan kaksi panimoa, varmaan useampikin. USAssa craft-oluen markkinaosuus on ollut jatkuvassa kasvussa, vaikka oluen kokonaiskulutus laskee.

Anonyymi kirjoitti...

Arde, kaljaveikko ja viskisieppo parhaasta päästä, juttele sinä vaan, kyllä sua kuunnellaan,
ja vaikka sen valeheksi vannotkin, kyllä sua uskotaan!

Anonyymi kirjoitti...

Eipäs tana vieköön solvata Ardea! Vanhana craft-hihhulina hän on meidän USAssakin laajasti matkaillut oppi-isämme ja kiistaton craftauktoriteetti.