lauantai 13. helmikuuta 2016

Vakka-Suomen Prykmestar Kaurastout

Uudenkaupungin panimon osana taitaa tällä hetkellä olla jonkinlainen väliinputoaminen. Se ei ole kaupallisesti päässyt Laitilan, Nokian tai Saimaan tasolle, laadullisesti se on jäänyt Plevnan, Stadin, Beer Hunter'sin ja Malmgårdin jalkoihin ja modernimmassa skenessä Hiisi, Maku, Fat Lizard ja Sonnisaari tuntuvat freesimmiltä. Alkon talvikampanjaan panimo tarjosi oatmeal stoutin, maltilliset 5%, hyvin tummanruskea ulkonäkö. Tuoksussa kahvia ja yrttisyyttä. Maussa liikaa hiilihappoa, kevyesti kypsää hedelmää, paahteisuutta minimaalisesti ja sitten aika tyhjää. Varsinkaan jälkimakuun ei jää enää mitään. Virkamiestason minimisuoritus, tästä on kuohittu kaikki persoonallisuus pois, ikävä kyllä. Ollaankohan panimolla jo heittämässä pyyhettä kehään? Vaikea kuvitella, että tällä otteella uusia ystäviä löytyy. Ostopaikka Kajaani, Citymarketin Alko.

5 kommenttia:

Andy kirjoitti...

VASP on aina ollut vakuuttavampi saksalaistyylisissä oluissa.

Juha kirjoitti...

Joo vaaleissa (lagereissa) oluissa yleensä erinomainen. Stoutit ei oikein oo ollut VASPin vahvimpia osa-alueita. Toki Tummat Savuoluetkin olleet hyviä.

Nimetön kirjoitti...

... Lörpöti löperö lörpöti löpelörö lörpöti löperöt; hilpati haperot!

Andy kirjoitti...

Unohtamatta mainioita Wehnäbockia tai Schwarzbockia. Sen sijaan Pale Ale, APA, Double IPA ja parin vuoden takainen KahviStout olivat aika onnettomia tekeleitä.

Nimetön kirjoitti...

VASPin uutuudet eivät ole tosiaan olleet niin innostavia, mutta toisaalta panimolla on Savukataja jota tulee usein hankittua Alkosta ja ravintoloista. Samaa ei voi sanoa monen muun panimon tuotteista, varsinkin kun täysosumatkaan harvemmin jäävät vakiotuotantoon.