perjantai 14. huhtikuuta 2017

Beer Hunter's Mufloni Mandariini IPA

Beer Hunter'sin tiskillä ei tullut pysähdyttyä tänä vuonna Helsinki Beer Festivalissa. Laatu on ikävästi huojahdellut Porissa viime hetkellä ja usko alkaa koetuksella. Varmaankin siellä olisi ollut tarjolla tätä uutta mandariini-IPAa, joka nyt tarttui mukaan Alkon hyllystä. 6,5%, Citra, Mandarina Bavaria. Tuoteselosteesta löytyy myös citrus reticulata, mikä tarkoittanee oikean mandariinin lisäämistä keitokseen.

Sitrustuoksua sameassa keltaisessa oluessa. Maku on kuivan sitruksinen, ehkä jopa enemmän greippinen kuin mandariininen. Yrttivihannes uiskentelee suhteellisen lähellä, mutta ei pääse pinnalle. Hieman raikkaampaa tämä silti voisi olla. Tasapainoa löytyy, mallas tukee kohtuudella, lievää hedelmäistä happamuusefektiä. Katkeroakin on mukana, mutta nykytyyliin hyvin hillitysti. Perus-IPA, tuskin tulee herättämään suurempia intohimoja. Ostopaikka Kajaani, Prisman Alko.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Valitettavasti Beer Hunter's ollut jo vuosia tuuliajolla, prosesseissa ja/tai laitteissa jatkuvia ongelmia jotka näkyvät ja tuntuvat oluissa suurina laadunvaihteluina. Keskitasoista huttua tai täyttä kuraa.

Olisiko monsieur Sysilä valmis vuoden tai parin keikkaan Porissa? Sille olisi kysyntää.