torstai 4. toukokuuta 2017

Hiisi Donut Island ALA Revision Cloud


Kristiansandin Kildenillä mainetta kerännyt helsinkiläinen arkkitehtitoimisto ALA on teettänyt vappujuhliinsa oluen Hiisillä ja Donut Islandilla. Kyseessä on kaupallinen tuote, ilmeisesti myynnissä joissakin baareissa. ALA tarjosi olutta bloggaajalle maisteltavaksi, joka tietysti sopi minulle hyvin. Sattumoisin yksi firman arkkitehdeista asuu samassa talossa kuin minä, joten logistiikkakin sujui näppärästi. Olut on alaotsikoltaan architectural pale ale. 5,9%. 60 IBU, Columbus, Cascade, Citra, Chinook. Klassisen APAn speksithän tässä on siis käsillä. Oluen nimi näyttää viittaavan arkkitehtien versionhallintapuuhiin.
 
Lievästi utuinen, kullankeltainen väri. Trooppista hedelmää raikkaasti tuoksussa, melonia, kiiviä, ananasta. Maussa on pihkaisempi veto, Chinook ilmeisemmin pääsee hallitsemaan. Karamellisuutta tulee mukaan, mutta hedelmäinen olut on maultaankin. Hiilihappotaso on miellyttävän alhainen. Aromaattisuus on oluessa painopisteenä, mutta katkerohumaliakin on riittänyt, peräkärry on brittityyppisen kapea, mutta pitkähkö. Lämmetessä olut kääntyy hieman nahkeaksi, melkein tunkkaisuutta tulee mukaan. Raikkaus ei siis aivan parhaimmillaan, mutta kohtuullinen suoritus Hiisiltä näin streitissä tyylissä.  

Muuten, tänään tulee täyteen tasan 10 vuotta blogin ensimmäisestä jutusta. Tämän jutun järjestysnumero on 8953, siis noin kaksi ja puoli per päivä. Tällaista tahtia en alunperin suunnitellut, mutta kovin pitkiä tarinoita en missään vaiheessa kaavaillut. Alkuvuosina blogissa oli mm. hyvin lyhyitä kommentteja tv-sarjojen osista. Pitempiä tekstejä on välillä syntynyt jalkapallosta ja musiikista.  

Monien ikätoverien mielestä aika kuluu nykyään nopeasti, mutta tuntuu hieman hämmästyttävältä että olen kirjoittanut vasta niin vähän aikaa. Tuskin muistan aikoja, jolloin en kirjoittanut blogia. Alkuvuodesta oli mielessä blogin radikaali muuttaminen tässä vaiheessa, mutta nyt tuntuu siltä, että se vaatisi oheen jonkin suuremman elämänmuutoksen. Tykkään kirjoittaa edelleen tähän tapaan ja mitä ilmeisimmin jatkan toistaiseksi samaan tyyliin.

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Minkälainen radikaali muuttaminen oli mielessä?

Aktiivisena blogin lukijana nykymuoto on just hyvä, ei liikaa lätinää vaan kiteytettyä asiaa. Usein bloggarit rakastavat näppistään ilmeisen paljon ja koskettelevat sitä tarpeettoman paljon, eivätkä usein hallitse suomea kovin hyvin.

Ajoittaiset jutut leffoista, kirjoista ja futiksesta tuo hyvää vaihtelua pelkän peräkärryn jahtaamiselle.

Ari Juntunen kirjoitti...

Harkitumpia pitempiä juttuja eri aiheista haluaisin kirjoittaa, mutta kovin hektisellä tavalla nykyään homma etenee. Tykkään kyllä siitäkin, että on koko ajan tilanne päällä.

Nimetön kirjoitti...

Luen uusimmat postaukset liki päivittäin, tätä on jatkunut tauotta reilu kolme vuotta. Jutut ovat ytimekkäitä ja särmiä - muut bloggarit rakastavat ääntänsä liikaa,siksi olet ja pysyt. Kiitos ja aurunkoista kevättä!