lauantai 6. toukokuuta 2017

Tallinn Craft Beer Weekend 2017, 1. päivä







Kävin ensimmäisessä Tallinnan craft-festivaalissa, mutta viimevuotinen jäi väliin. Paikka vaihtunut joka kerran, nyt sijaintina suuri rakennus sataman tuntumassa, Kultuurikatel, ehkä entinen sähkölaitos. Moniosainen tila, korkeita näyttäviä saleja, panimotiskit kahdessa eri kerroksessa. Aluksi tuntui vaivaannuttavalta, että tila ei ollut yhtenäinen, mutta ehkä se ei tunnelmaa erityisemmin haitannut. Loppuunmyydyssä tapahtumassa tunnelma olikin upea koko ajan. 44 panimoa ympäri Eurooppaa ja USA:ta,  Põhjalan maahantuoja Mallaskoski ainoana Suomesta. Kaikilla jakelussa kaksi olutta, jotka vaihtuivat suunnilleen puolivälissä iltaa. Annokset noin 5 cl, vapaata juontia kuuden tunnin ajan, sisäänpääsymaksu (100 euroa kahdelta päivältä) ainoa kustannuserä. Järjestäjät uhkasivat poistaa paikalta juopuneet asiakkaat, mutta sellaisia en paikalla huomannut. Hyvin paljon suomalaisia, ehkä jopa enemmistö kaikista.
 
Ruokarekkoja oli pihalla, siellä palvelu oli suhteellisen hidasta. Oli melkoisen hyytävää kylmässä viimassa teepaidassa odotella täytettyä bageliani. Vessareissullakin jonotin jonkin aikaa, mutta ilmeisesti tilapäisvessoja olisi ollut enemmän ulkopuolella. Tungosta oli pääsaleissakin, mutta tiskeille pääsi hyvin nopeasti lasia täyttämään. Omnipollon tiskille muodostui huomattavan pitkä jono, en ymmärrä miksi. Sosiaaliset tilanteet toistuivat koko ajan, mikä hidasti hieman juomista ja varsinkin muistiinpanojen tekoa. Sehän on pelkästään positiivinen asia. Tässä nyt sitten luettelomaisesti havaintoja oluista.
 
Brewski Pango IPA, hyvin mehumainen. Brewdog Born to Die DIPA, hedelmää, täyteläisyyttä, viinaakin. Nöösker Mayflower NEIPA, ei hiilihappoa, mutta epäpuhdas, ei tarpeeksi mehumainen. Sori Lacuna NEIPA puhtaampi, mutta ei täysin vakuuttava. Kuiva, mutta nahkea. Anderson Dr Jones Senior DIPA, yrttinen, nahkea, katkera, mutta vähän epämiellyttävä. All In & Stigbergets Business As Usual IPA, kissanpissaa, tiukkaa kuivuutta, katkeroa myös. Ehkä paras tähän mennessä. Norway Mustachio DIPA, pihkainen, puhdas, peräkärry lyhyt. Boneyard RPM IPA, karkeaa peruskamaa, mikäään ei oikein korostu. Lervig & Stigbergets Zipper APA, hedelmää hyvin hailakkaasti, ei juuri muuta. 

To Øl Shock Series IPA Amarillo Simcoe, Pacific Gem, karviaismarjaa, karamellia, kohtuullinen peräkärry, yksi parhaita. Purtse Industriaal DIPA, trooppista hedelmäää,  kovin yksiulotteinen. Coppertail Brews Banner TRIPA (10,3%), liian kylmä, raikkaan hedelmäinen, kohtuullinen katkeruus, aika tasapainoinen näin vahvana. Sahtipaja Barrel Aged Mallasviini, tynnyriä maussa, kuivaa, kuivattua hedelmää, jälkimakuakin on, positiivinen yllätys. AF Brew Eat The Dust NEIPA, hyvin samea, hieman karkea, mutta mehumainen, katkeroa ei ollenkaan. Õllenaut Ootab Armastus session NEIPA, hyvin samea, mehua, aika kiva, ei katkeroa. Sakiškių Rum Barrel Aged Barley Wine, aika pehmeää, kuivattua hedelmää, alkoholi ei tunnu.  

Mallaskoski Nemesis v2, pehmeää luumua, rommirusinaa, hieman kitkeryyttä, alkoholi ei kuitenkaan tunnu. All In This IPA west coast IPA, kovasti hiilihappoa, kissanpissaa, sitrusta, ei katkeroa. All In That IPA NEIPA, sameampi, mutta suhteellisen samanlainen, ohuehko, yllättävästi katkeroakin. Struise Tsjeeses Reserva Maker's Mark, alkoholia, kuivaa hedelmää, kohtuullisen pehmeää. Brew by Numbers 05/22 IPA Mosaic Columbus, kissanpissaa, sitrusta, mutta ei katkeroa riittävästi. Edge Accidental Jedi TRIPA, 10,9%, viinaa, kuivaa hedelmää, yrttejä, ei toimi. Kolk Suur Wiik IPA, perushedelmää, ohut runko, sinänsä puhdas, yllättävästi katkeroa. Vaat Blimey! DIPA, samea, hedelmää hyvin, täyteläinen runko, katkeroakin, yksi illan tasapainoisimpia. 
 

Ei kommentteja: