sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Almanac Sunshine & Opportunity


Sunnuntaisin keskityn yleensä muihin aktiviteetteihin kuin olueen, mutta Sori Taproom on aiemminkin sunnuntai-spesiaaleillaan sotkenut tätä kuviota. Nytkin kävelin aurinkoisessa säässä Kaisaniemeen sanfranciscolaisen panimon Suomen ensi-iltaan. Oletettavasti tämä todellakin on tilanne, en ole muuallakaan tutustunut Almanacin tuotoksiin. 

6,3%, kauraa ja vehnää saisonissa, brettaa ja maitohappobakteeria, kypsytetty tammessa, Citra-kuivahumalointi, you name it. Kaikki kikat siis käytössä, hapan sitrustuoksu. Hapanta makuakin, hyvää hedelmäisyyttä, lievää mausteisuutta, kevyt katkeruuskin. Ihan kivaa hapanta belgifiilistä maltillisesti, mutta hallitun tasapainoisesti.

Helsinki-viikonloppua viettävät Joensuu-bloggari Jaakko Matikainen ja Tallinna-panimoyrittäjä Pyry Hurula sattuivat samaan aikaan paikalle. Pyry tarjosi omassa baarissaan AleSmith IPAn oletettavasti tuoreen pullon jakoon. Runsaat neljä vuotta on jo ehtinyt kulua siitä, kun pääsin tempaisemaan tämän paikan päällä. Tuoreelta tuntuu tosiaan tämäkin, kuiva pihkaisuus tunkee intensiivisesti mukaan. Tämä on klassinen old school west coast IPA, ei mitään NEIPA-appelsiinimehuhömppää. Sori, 24.9.2017.

Ei kommentteja: