torstai 22. maaliskuuta 2018

Nortada Bonfim

Viimeisenä Porto-päivänä ei enää mitään uutta agendalla, lähinnä vain aukkojen paikkailua. Sateisesta ennusteesta huolimatta sää on ollut koko viikon itselle ihanteellinen, +10-15 C, eli siis Suomen kesäkelit. Auringossa välillä ollut liiankin kuumaa. Eläkemiljööksi en ehkä Portoa vielä valitsisi, tykkään kyllä Portugalin melankolisista latinoista, ei mitään Espanjan ja Italian rasittavaa hölötystä, mutta ainakin kieli pitäisi opetella ja Portugalissa saattaa olla sopivampiakin kohteita.
 
Porton kolmesta panimoravintolasta Portuense on suurin ja kaunein. Silti klo 12:30 ei muita asiakkaita. Kovin kummoisia tyylejä ei enää tarjonnasta kokeilematta. Nortada Bonfim on vienna lager, 5,2%, 22 IBU. Kaunis väri tiheällä vaahdolla, maltainen tuoksu. Maussa matalat hiilihapot, pähkinää, makeutta, hyvä mallaspohja. Ei katkeruutta, mutta aika mukava tämä on särmättömyydessäänkin. Porto, Fábrica de Cervejas Portuense, 22.3.2018.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Portugalin verotus kiristetaan suomalaisten osalta, parasta muuttaa vaan Englantiin ja Leedsiin josta on 2-3h junamatkat Edinburghia ja Yorkia myoten. Veroparatiisi, vasta nyt joudun maksamaan muutaman tonnin capital gains taxia joistain bitcoin-juitsuista. Kaikki on taalla verokuoressa tallessa ---tosin Corbyn ja sosialismi voi olla uhka...
Juha