maanantai 26. maaliskuuta 2018

Saimaa Yövesi Dark Lager

Edellinen Mallaskoski oli niin masentava, että pakko jatkaa vielä maanantaisessiota Savon suuntaan. Saimaa oli tuonut lähikauppaani useitakin uutuuksia, joista nappasin tämän mukaan. Nimi Yövesi hieman hätkähdyttävä, ensimmäinen mielikuva vei jonnekin lapsien vuoteenkastelutunnelmiin ja toinen mahdollisen tulevaisuuden virtsankarkailufiiliksiin. Aivan uudennäköinen tölkki, ilmeisesti jotain luomusarjaa (Brewer's Organic), mallasohran tuottaja Tommi Hasu Oravalasta nimetty lähteenä Koffin tyyliin. Hämmentävästi kuitenkin vain 4,5%. 

Tummanruskea väri, pienikuplainen kohtuullinen vaahto. Paahteinen, jopa savuinen tuoksu. Tervaa nyt ainakin. Maku on matalahiilihappoisen pehmeä, paahteisuus tuntuu suussakin, tervaleijonaakin selvästi, tosin tuoksua ohuemmin. Hyvä lähtö, mutta runko on väistämättä laiha, takasuoraltakaan ei enää löydy lisätukea. Raikas tumma terävä olut, ei mikään huono tapaus. Hieman oudoksuttaa kepeys, nythän kaupoissa voitaisiin myydä täyteläisempää maistuvampaakin olutta, miksi jäädä näihin ohuisiin vesiin vellomaan. Ostopaikka Helsinki, Vallilan S-Market.

3 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

if (Saimaa==raikas)
{for (int i=0; i<100; i++)
print (!);
}

http://kusettaja.blogspot.fi/2018/03/hbf-helsinki-beer-festival-2018.html

Anonyymi kirjoitti...

Nimi viitannee Mikkalista kaakkoon sijaitsevaan Saimaan osaan, Yöveteen - siis sinänsä loogista saimaa-nimiseltä panimolta. Yövesi on syvä ja kirkasvetinen ja saimmanlohen, -norpan- ja -nieriän asuinseutuja. Voi tietysti ihmetellä miksi tummalle oluelle on valittu kirkasvetisen Yöveden nimi - ehkä on ikään kuin haluttu yhdistää kaksi mielikuvaa "yöntumma" ja Saimaa.

t hessu

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Saakeli vieköön! Tuossa ylhäällähän on paha syntaksivirhe ulostavassa osassa!
Pitää olla:
print("!");
}