keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Mallaskoski Winter Warmer Doppelbock

Servaali-maahantuoja muisti bloggaajaa kausiolutlähetyksellä. Mukana jouluoluita (hmm, oikeastaan yksi) ja muita pimeän sesongin lämmittäviä tuotoksia. Heller-laatuvalmistajan Schlenkerla Urbockin tempaisin tietysti heti eilen mahdollisimman tuoreena. Seuraavana ei maistoon maahantuontia vaan Servaalin aiemman omistajan (nythän se on Helsinki Distilleryn tapaan osa Olvia) Momentin-konsernin seinäjokisen panimon uutta talvenlämmittäjä-olutta. Britanniassa winter warmer -termiä tai ehkä jopa -alityyliä käytetään vahvemman talvialen nimityksenä, mutta Seinäjoella on siis tehty saksalaistyylinen vahva bock, 7,2%. Etiketissä makua kuvaillaan kevyen paahteisen (toasty) maltaiseksi savuvivahteella. Tummanruskea ulkomuoto, ohut vaahto. Maussa matala hiilihappoaste, pehmeää maltaisuutta, hieman makeutta, paahteisuus ja jopa hedelmäisyys sekoittuvat. Savua voi aistia, jos tietää etsiä, ei ehkä muuten. Hyvä juotavuus, mutta ehkä liian makea minun makuun, tykkään kuivemmista bockeista. Toki monet klassiset doppelbockit ovat tätäkin makeampia. Ihan kiva, Mallaskoski on ehkä Plevnaan ja Malmgårdiin rinnastettava valmistaja, joka tekee taattua omaa hillittyä tyyliään, mutta ei varsinaisesti herätä suuria intohimoja. Mallaskosken osalta siis näin viimeiset pari viime vuotta, sitä ennen oli aika hapuilevaa otetta eri suuntiin. Vientisuunnitelmiakin on, kuten tämänkin oluen täysin englanninkielisestä etiketistä huomaa. En muista nähneeni viime aikoina raportteja siitä, miten homma esim. Kiinassa on edennyt.

Ei kommentteja: