keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Heart of Darkness BiA


Pitkin viime vuotta saigonilaisen Heart of Darknessin oluita on ollut tarjolla suomalaisbaareissa. Nyt sitten on saapunut maitokauppoihin Czech Pilsner, 5,0 %, 24 IBU. Tšekkityylinen olut sopiikin hyvin vietnamilaiselle panimolle, koska käsittääkseni Itä-Euroopan kommunismidiktatuurin aikana tšekkoslovakialaiset ekspertit konsultoivat Vietnamin panimotoimintaa. Perinteitäkin siis löytyy. 

Heikko vaahto, kirkas kullankeltainen väri. Maltaan täyteläistä tuoksua. Maku on hyvin pehmeä ja matalahiilihappoinen, pilsneriltä odottaisi rapeampaa happoisuutta. Makeahkoa maltaisuutta, keksimäisyyttä, jokin hieman ummehtunut sivumaku. Raikkaus puuttuu. Taaempana olut on hieman kuivempi, mutta ei paljoa. Katkeruutta ei löydy. Joten eihän tämä hyvältä vaikuttanut, pils ei paljoa horjahteluja salli ja tässä niitä tuli aivan liikaa. Ostopaikka Helsinki, Vallilan S-Market.

4 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Miksi ihmeessä roudata tällaista kamaa Kauko-Idästä!? Onhan meillä Saimaata ynnä Saimgoordia.

Anonyymi kirjoitti...

Mites tuoreus, kun kaukomailta tällaista?

Ari Juntunen kirjoitti...

Tölkityspäivä on 09/10/2020, joten ei tämä lageriksi kovin iäkäs ollut. Raikkautta ei ollut, mutta tuskin oleellisesti enemmän tuoreempanakaan.

Janne R. kirjoitti...

Tuli oltua viimevuonna(helmi/maaliskuussa 2020) pari viikkoa Vietnamissa ja Saigonissa hotellimme oli Heart Of Darkness -painobaarin lähellä. Vähemmän yllätäen paikka muodostui meille kantikseksi. Oli aika yllätys, että painimon tuotteita alkoi muutama kuukausi reissun jälkeen ilmestyä tännekin.

Tuo BiA ei ollut niillä listoilla (en ainakaan muista sellaista) ja kaikki oli muutenkin pulloversioina. Piti kokeilla, kun S-marketissä näin. Ei jatkoon. Harmi sinänsä, kun panimon ipat/neipat/soutit jne... olivat varsin asiallisia.

Vinkkinä, jos/kun noille nurkille päädytte, niin Pasteur Street panimolta löytyy useampi baari. Niiltä löytyi sekä hyviä, että outoja (mm. tee-IPA). East West Brewing tarjonta on niinikään tsekkaamisen arvoinen. Nha Trangista löydetiin kujalta paikallinen "Craft Beer Lovers" (vain hanoissa / pun intended) ja ihan perusmeininkiä, mutta pitää supportoida. Oli niilä kaapissa tietty muutakin. Hoi Anin vanhasta kaupungista löytyy "Old Town Taproom". Niillä oli myös "talon omia" tarjolla, mutta ei pullotettuina.