torstai 7. tammikuuta 2021

Malmgård Cream Ale


MBH-konsernilta cream ale, tätä on tainnut olla lähikaupassani jo jonkin aikaa, mutta en ole aiemmin innostunut ostamaan. Cream ale ei ole kovin yksiselitteinen tyyli, se voi tarkoittaa Boddington/Caffrey's -tyylistä nitro-olutta tai sitten vanhempaa pohjoisamerikkalaista lagerin ja alen hybridityyliä, jota Olvin Cream Ale äskettäin tavoitteli. Malmgårdin tölkkiolut siis Loviisassa pantu ja Mikkelissä tölkitetty, 4,7 %, 27 EBU. Kauraa, spelttivehnää, "kermaisen pehmeä" hedelmäinen ale. Ei siis oikein selvää mitä MBH on tavoitellut. Ehkä "kermaisuus" on vain yleisenä laatusanana tässä. Yrttimäistä katkeruutta luvataan myös. Parasta ennen 270222, siis reilusti yli vuosi vielä. Harvoin näkee näin kevyissä oluissa moista elinikäodotusta.

Kirkas keskikeltainen olut, ohut vaahto, "normaali" vaalean lagerin ulkonäkö. Tuoksu on lähes olematon, hivenen hailakkaa hedelmäisyyttä, jos käyttää vähän mielikuvitusta apuna. Maku on makeahkon karamellinen, maltainen, tukkoinen, melkein tunkkainen. Ei käytännössä hedelmäisyyttä. Varsinkin jälkimaku kääntyy nihkeäksi, kuivuus vääntyy talkkunaiseksi taikinamaisuudeksi, ei rapeaa katkeruutta tai muutakaan peräkärryhienoutta. Aika tyypillinen Mikkeli-tölkitys, tällaisiahan ne harmittavasti ovat olleet kauttaaltaan. Ostopaikka Helsinki, Vallilan S-Market.

4 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Malmgårdin Panimo vai Saimgoordin Paskantamo!?

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... http://kusettaja.blogspot.com/2020/06/malmgards-tragedi-och-forbannelse-pagar.html?m=1

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Jyrkkä ja kerrassaan järkyttävä on ollut Malmgårdin Panimon alamäki nykyiseen alennustilaansa Saimaa-ikeessä ynnä -kuristuksessa.
http://kusettaja.blogspot.com/2018/10/malmgardin-panimon-bolsevisointi.html

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Missä viipynee Saimaan purkitusihme?!
http://kusettaja.blogspot.com/2020/06/syksy-lahestyy-uhkaavasti-ja.html?m=1