sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Lehe Harassment By Porter



 Kävin kirjautumassa Barons-hotelliin ja palasin Uba ja Humaliin. Ei muita asiakkaita eikä hanavalikoimakaan aivan täysimittainen. Tein heti kärkeen pari virhettä. Hämmennyin koronapassin ja oikean passin kyselystä sen verran, että häkeltyneenä tilasin hanalistan ainoaa IPAa, CREW Republicin Escalationia. Virhe sikäli, että olen jo sitä jo juonut 2016 enkä tykännyt silloinkaan. Toinen virhe liittyy korona-aikaan, nyt selvästi on harkittava IPA-tyylisten oluiden hanatilauksia. Tavara on kiertänyt niin hitaasti, että riski saada epäkuranttia tavaraa on huomattava. Sellainen oli Escalationkin, mutta en viitsinyt valittaa nyrpeälle ja ikävystyneelle asiakaspalvelijalle. 


13-prosenttinen porter tuskin on hanassakaan päässyt pilaantumaan, joten otin sitä saksalais-IPAn huuhtelujuomaksi. 70 IBU, beige vaahto, musta juoma. Pehmeä, suklainen, makea, karamellinen. Enpä ajatellut etukäteen, että vahva balttiporter olisi lähinnä pastry stoutin tyylinen. Tarjolla olisi ollut samasta Harassment-sarjasta yhtä vahvat weizendoppelbock ja stout. Lämmittävää, vaikka alkoholi sinänsä ei tunnu. Jälkimaku on kieltämättä kuivempi, ei täysin epämiellyttävää. Tallinna, Uba ja Humal, 12.2.2022.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harassment-sarja ollut pulloissa toistaiseksi ns. haastava, eli vitamiinit maistuvat ainakin ilman kellarointia...

En seuraa uutisia tai yleistä narratiivia ja painelen aina vihreää linjaa laivoilla vaikka todellisuus olisikin vallan toinen... Siispä varmistan, vaatiko tämäkin juovola tällä käynnilläsi k-passin?

Viimeksi viime vuoden puolella Tallinnaa olut-pizza-akselilla visiteeratessa tuntui että U&H oli jonkinlainen turvasatama, missä "passittomatkin" saivat sekä tehdä tuliaisostoksensa että few-for-the-road hanatankkauksensa ilman... no, sanotaan vaikka nätisti härkkimistä.

Ari Juntunen kirjoitti...

Kyllä koronapassia kysyttiin Uba ja Humalissa. Parissa muussakin paikassa, mutta enemmistössä vierailukohteista ei.