perjantai 12. elokuuta 2022

Craft Beer Helsinki at Oljenkorsi Backyard Craft Beer Helsingin perinteiset jatkobileet Toukolassa Oljenkorren takapihalla. Ei vielä hirveää tungosta, kun saavuin paikalle, varjosta sai paikan. Todellakin helteinen sää, kävelin Vallilasta hikisessä fiiliksessä. Onneksi hieman tuuli viilensi paahdetta. Aloitin järjestävän tahon Humaloven IPAlla I'm Not a Copywriter, 6,8 %, UG:llä tehty, DDH, Azacca ja Ekuanot. Samea ja keltainen. Bensaa, herukkaa, kuivaa, trooppista, vähän katkeroakin. Samalta tiskiltä sitten madridilaisen Peninsulan Weekend Getaway Peninsula, tupla-NEIPA, 8,3 %. Sameaa tämäkin, kirpeä tuoksu. Kuiva mangoinen maku, persikkaa, nektariinia. Täyteläistä, puhdasta.

Paloaseman ja HOMBREn Brew It Bitter Yourself nyt keg-versiona. Kirkasta, pähkinää, hedelmäisyyttä, kuivaa. Ihan ok, mutta ei lähelläkään cask-version huikeutta. Salaman 20000Hz Panzer sessio-NEIPA, 6,2 %, Galaxy, Citra, Amarillo. Samea, runsas vaahto. Herukkainen raikas tuoksu. Bensaa ja mangoa maussa. Hyvin toimii, puhdas, toki aivan liian vähän katkeroa. Naparbierin Feirabend vahva lager, ehkä dortmunder, 5,3 %. Kirkas, hyvin floraalinen ja viljainen tuoksu. Puhdas maltainen maku. Ei katkeroa, mutta oikein mallikasta.

Paloaseman Double Four Time on kveik-DIPA, 8,0 %, 80 IBU. Vähän tunkkainen tuoksu. Makeahko, trooppishedelmäinen, jopa yllättävän ohut. En innostunut, tosin sosiaalinen tilanne alkoi leikata muistiinpanoja tässä vaiheessa. UG:llä pannut mustalainen Kettu tarjoili Belgian Quadrupelia, 10,5 %, 30 IBU, hyvin tumma. Mausteinen ja maltainen tuoksu. Pehmeää, makeahkoa, hyvä juotavuus. Vähän kuin vahva dubbel, varsin kätevää. Lopuksi sitten Paloaseman loistavasti nimetty Örvel?. 6,0 %, 30 IBU, belgiblond, hyvin esterinen, puhdasta hedelmäisyyttä. Oikein hyvää ja raikasta.

Olipa mahtava tunnelma optimaalisessa säässä pienimuotoisessa festivaalissa. Viimeviikkoisen Craft Beer Gardenin ja tämän kokoiset tapahtumat tuntuvat optimaalisilta, kun sää suosii. Ulkona on paras fiilis, täällä ei ollut mitään vieraannuttavia elementtejä, pelkästään olutta ja ihmisiä, aivan mahtavaa. Lämpimässä illassa oli upeaa kävellä takaisin Vallilaan. Oljenkorsi, 12.8.2022.  Ei kommentteja: