keskiviikko 10. elokuuta 2022

Real Madrid - Eintracht Frankfurt 2-0

 Super Cupin ottelu Helsingin Olympiastadionilla. Periaatteessa olisi kiinnostanut olla paikan päällä, mutta ainakin yhden lipputyypin hinta 120 euroa. Se olisi ollut minulle liikaa, hinta-laatu -suhde ei kunnossa. Enpä tosin edes huomannut lippumyynnin aloitusta ja liputhan myytiin muutamassa minuutissa. Joka tapauksessa ottelu näkyi ilmaiskanavallakin.


Real Madridilla sama kokoonpano kuin kevään Champions League -finaalissa, Eintrachtin pelaajat itselleni tyystin tuntemattomia. Madrid piti palloa alussa, muuten tunnustelevaa otetta. Eintracht pääsi hyökkäämään ensi kerran vasta 12. minuutilla, paitsio. Heti perään kuitenkin avautui avopaikka Eintrachtin Kamadalle, heikko veto, Courtois torjui. Muutama minuutti myöhemmin Realin Vinicius Jr:llä yhtä hyvä tekotilanne, Frankfurtin puolustaja Tuta pelasti maaliviivalta. Sitten vauhti hieman löysähti, puolen tunnin kohdalla seisahtanut tunnelma. Sitten Real laittoi uuden vaihteen päälle, 37. minuutilla Vinin hyvä laukaus, maalivahti Trapp torjui kulmaksi. Kulmasta Benzema voitti pääpallon, Casemiro jatkoi taaksepäin ja Alaba lakaisi helposti maaliin. Benzemalla oli vielä hyvä omakin paikka, mutta pallo ohi tolpan. Tasoero näkyi, Real ei ehkä täysillä vielä pelannut, Frankfurt yritti kohtuullisen ennakkoluulottomasti.


Eintracht jatkoi kohtuullisen positiivisesti, mutta mm. Casemiro eliminoi läpiajoja laatikossa. 58. minuutilla Mario Götze sisään, mutta ei saanut mainittavaa aikaan. Tunnin kohdalla Casemiro osui poikkipuuhun. Eintrachtin nuori tähti Ansgar Knauff yritti ulkosyrjällä, mutta Courtois oli pettämätön. 65. minuutilla Benzema ratkaisi lopullisesti pelin, keskeltä lähtenyt laukaus ohitti melko helposti Trappin. Loppuaika oli avointa ja sekavaakin peliä, mutta Realin paremmuus oli koko ajan selvää. Ei kommentteja: