perjantai 5. huhtikuuta 2024

Olari Raiders (ja vähän muutakin)Paska keli, mutta kaljanhimossa raahustin kinoksessa metroasemalle ja toiselta asemalta ulos tuulisessa tuiskussa Otaniemen panimoon. Tilannehan on nyt se, että mikä vierailu tahansa saattaa jäädä viimeiseksi tähän modernin suomalaisen olutkulttuurin ehkä merkittävimpään temppeliin. Aloituksena maitopuotikamaa, Raiders, pale ale, 5,3 %, 65 IBU. Citra, Chinook ja Motueka. Kirkas länsirannikon tyyliin. Hedelmäistä ja raikasta. Trooppista tyyliä lähinnä rungon hedelmät. Katkeruutta vähemmän.


Ville Leino sattui olemaan paikalla aidossa Boca Juniorsin valmentajatakissaan ja pääsin maistelemaan käymistankista pari kypsymässä olevaa Michiganin harvinaisilla humalilla maustettua kamaa. Aluksi IPA, 7,2 %, humalina Mackinac, Bergamot ja Bitter Gold. Täysin kirkas. Pihkaa, hedelmää, katkeroa. Oikein näppärää. 


Michigan Pilsissä humalana Emerald Spire. Kirkas tämäkin, herukkainen tuoksu. Täyteläinen maltaisuus. Saksalaista tyyliä selvästi. Katkeruutta löytyy. Ei mitenkään huono tämäkään. Ja molemmat Michigan-oluet siis vielä keskeneräisiä, maut saattavat muuttua. Espoo, Olarin Panimo, 5.4.2024.

Ei kommentteja: