torstai 4. huhtikuuta 2024

UrkkiGoesCask! Vol.3

Pääsin heti starttiin nyt St. Urho's Pubin kevätcaskkarnevaaliin. Viime vuonnahan ehdin vain rääppiäisiin. Kahdeksan caskia tarjolla, Suomesta ja Englannista. Jatkuvasti Urkissa tarjolla olevan Olarin USBin ohitin, samoin äskettäin Ruttolinnussa juomani Docksin Gremlinsin. Jengiä ei aluksi paljoa, mutta klo 17:30 pöydät alkoi jo olla täynnä. 


Aloituksena koko tapahtuman ainoa uusi panimotuttavuus, itärannikon Grimsbysta ponnistavan Axholmen Cleethorpes Pale Ale. 4,2 %. Citra, Chinook. Kultainen, kirkas. Lievästi sitruksinen tuoksu. Pehmeää, sitrushedelmäinen maku, voisi olla ehkä kuohkeampi. Kuiva runko, puhdas, varsin kohtuullinen katkeruus. Oikein maukas ja mukava aloitus. Tässä oli kai tyrniäkin, mutta en huomannut.


Suomenlinna Hoppe IPA. 6,0 %, Target, EKG, Fuggles. Punaruskea. Karamellinen, pihkainen ja toffeinen maku. Pähkinää myös. Oikein näppärää bitteriä, mutta ei siis IPAa. Kuivaa, maltaista, varsin vähäinen katkeruus. Varsin näppärää on edelleen. Katkeruus kasvaa vähitellen voimakkaammaksi, oikein hienoa. Tätähän join aivan äskettäin Black Doorissa, mutta edelleen hyvässä kunnossa.


Maku Citra IPA. 4,0 %, Citra. Jää sameaksi, aika ruma, ei NEIPAn kuulautta. Hieman yrttiä tuoksussa Citran kyljessä. Pehmeää on, trooppista hedelmää maussa, persikkaa. Kovin puhtaalta maku ei tunnu, tämä on selvästi session epämääräisin tähän mennessä. Ei jälkimaun katkeruutta. Positiivista se, että ei tunnu erityisen ohuelta. 


Thornbridge McConnel's Creamy Vanilla Stout. 5,0 %, Goldings. Mustaa, suffelin tuoksua. Melko ohut maku, pehmeää, lievää paahteisuutta. Suklaisuutta, ei peräkärryä. Puhdasta on, ei makeaa, mutta nyt jää liian ohueksi. Tämänvahvuinen stout caskissa pitäisi olla paljon täyteläisempi.


Marble Lagonda Pale Ale. Join tätä samaa olutta 2011 Lontoossa caskista, kun sitä vielä kutsuttiin IPAksi. Edelleen samat 5,0 %, El Dorado, Ekuanot, Mosaic. Kirkas, syvänkeltainen tai vaaleanruskea. Karviaismarjaa, pehmeää hedelmäisyyttä, sitrusta ja vähän tropiikkiakin. Pihkaa on, lievä katkeruus. Oikein tasapainoinen ja nautinnollinen. Tässä ei ole mitään valittamista, session ykkönen. 


Marble Extra Special Marble. 5,5 %, Amarillo, Comet, Ekuanot. Tätä olen aiemmin juonut vain kegistä ja en tykännyt erityisemmin. Monet ovat kehuneet. Keskiruskea, kirkas. Tuoksu melko neutraali. Pihkainen, pähkinäinen, pehmeä, hieman mausteinen. Kuiva, mutta ohuehko, liian vähän jälkimakua. Periaatteessa tämä on kunnossa, mutta en innostu nytkään. Paljon vaisumpi kuin Lagonda ja häviää myös Suomenlinnan Hoppelle. Mutta oikein hieno pienimuotoinen tapahtuma. Urho, 4.4.2024. 1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Viikon erikoisolut-tolkki Northern Monk Great Northern Bitter 4.5%. Melko kaljamainen, sauna olisi pitanyt lammittaa oluen kylkeen. Oikein kiva, paljon parempi kuin eilen juodut kaksi tuoppia Moorland old golden hen tai vastaava ale 4.1%, hienossa kunnossa mutta kovin pliisu.

-Juha