maanantai 16. toukokuuta 2022

Marble Extra Special Marble Missasin Peter Tammenheimon 50v-juhlat Reykjavikin reissun vuoksi ja samalla tapahtuman kunniaksi Olarin tekemän oluen. Kuulin viime perjantaina, että juhlaolutta olisi tarjolla Jätkäsaaren Barley & Baitissa. Poikkeuksellisen raskaan viikon jälkeen en jaksanut lauantaina liikahtaa ja sunnuntai on perinteisesti raittiuspäivä. Maanantaina tein pahan virheen työpäivän jälkeen innostuen siivoamaan kämpän ennen kuin ponnahdin baariin. Muutama minuutti aiemmin olut oli loppunut ja hana oli jo pesussa. Seuraava kegi ehkä tarjolla loppuviikosta. Pettymys oli musertava, mutta kokosin itseni ja sain tilattua Marblen bitteriä. Tästä oluestahan Olutkoira kirjoitti juuri viikonloppuna. 5,5 % siis. Lähes kirkasta, pähkinäistä ja maltaista, mutta ei oikein puhtaalta tunnu. Fuller'sin ESBin kopiointia ei tietysti kannata yrittää, mutta tasapainoiselta ei tuotos tunnu. Pihkaa on liikaa ja jotenkin karkeaa muutenkin. En tykännyt yhtään. Barley & Bait, 16.5.2022.

1 kommentti:

Peter Tammenheimo kirjoitti...

No voi harmi! Mutta kannattaa tuijotella Untappedia jo puolessa välissä viikkoa. Saattaapi olla, että keskiviikkona iskevät hanaan.
Kaiken kaikkiaan olutta saatiin ulos 380 litraa. Juhlatarjoilujen sekä Barley & Baitin ostamien kahden kegin lisäksi sitä pitäisi olla jossain päin maailmaa vielä 7-8 kegiä. Panimolta olivat kuitenkin hukkuneet niin, ettei olutta riittänyt edes Olarin Taproomin omaan hanaan. Veikkaanpa, että ovat joko päätyneet lörppähuulisen toimitusjohtajan saunakaljoiksi tai sitten ne löytyvät ensi vuonna jostain siivouskomerosta kauniisti ikääntyneinä.