Hagströmin tyylisuuntana oli nyt itsestäänselvästi tupla-NEIPA, koska Factory on niiden tekijänä profiloitunut niin vahvaksi tekijäksi. Vahvuutta 8,5 %, päähumalina Azacca ja Motueka, Galaxy antaa vähän tukea. Hagström-twisti tulee olemaan totutusti jälkimaun katkeruus, 90 IBUa. Se on selvästi enemmän kuin Factoryn omissa tähänastisissa oluissa. Katkerohumalana jälleen Columbus. Näistä suuntaviivoista Jirka Ordén suunnitteli reseptin ja valvoi käytännön valmistusta. Itse heitimme perinteiseen tapaan humalat keittoon ja pääsimme hakemaan lounasta viereisestä ravintolasta. Etkon west coast IPA -uutuuksia tuli nautittua ohessa, samoin Factoryn jo tuttuja tuotteita. Hommat sujuivat sutjakkaasti ja valmista pitäisi tulla tammikuun puoliväliin mennessä. Oluen julkistuksessa tulee olemaan luultavasti hieman uudenlaisia ideoita, mutta niistä lähemmin myöhemmin. Kerava, Factory Brewing, 11.12.2024.
keskiviikko 11. joulukuuta 2024
Hagström New England DIPAn keittopäivä Factory Brewingillä
Seuraava Hagström oli suunnitteilla tammikuuksi Keravalla, mutta aikataulu ei käynytkään isäntäpanimolle. Lyhyellä varoitusajalla löytyi sopiva sloti jo nyt joulukuussa, joten hyppäsimme K-junaan Ari Nyforsin ja Rik Poppiuksen kanssa. Klondyke-talon panimossa olikin juuri keitto alkamassa, kun pääsimme paikalle. Ja isäntäpanimo on todellakin Factory Brewing eikä Etko, vaikka molemmat toimivatkin samoissa tiloissa. Tämä tuli selväksi keskusteltuamme toimitusjohtaja Jan Grehnin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
7 kommenttia:
Olisin toivonut että Hagström olisi haastanut Factoryn tekemään jotain sellaista oluttyyliä mitä eivät vielä ole tehneet, heidän näytöt ovat hyvät mutta hyvin kapealla alalla.
Ymmärrän pointin, mutta Hagström ei ole haastamassa panimoita. Haluamme tehdä mahdollisimman hyviä oluita ja valitsemme eri tyyleille sellaisen panimon, joka on siinä vahva.
Jos kerran Etko- ja Factory-nimien alla oluet tehdään samoilla laitteilla, ja kai niitä tekevät vielä samat ihmisetkin, mikä niitä erottaa ja miksi kumppani on Factory eikä Etko? Vaikuttaa melko typerältä kikkailulta. Samalla logiikalla Olvi voisi puhua kuivahumaloituja lagereita tekevästä Daring Daughter -panimosta.
On se vähän vaikea hahmottaa, mutta haluavat pitää brändit toisistaan riippumattomina. Esimerkiksi jos Etko saa ison maitokauppatilauksen, niin se ei vaikuta Factoryn tuotanto-ohjelmaan. En tiedä miten se käytännössä hoidetaan, kun ihmiset ja laitteet samat.
Miten se käytännössä hoidetaan osoitat ylläolevassa tekstissä: Etko haluaa hämmentää tilannetta kun puhuvat panimosta eikä brändistä ja sinäkin sen toistat. Isäntäpanimo on Etko, ja ne kegit ravintoloihin tulee myymään Etko, vaikka kaikki toimarista lähtien puhuisi toista. Ei ole mitään häpeä pyörittää monta brändiä saman katon alla.
Paneuduimme tähän juuri sen takia, miten isäntäpanimo haluaa yhteistyöstä kommunikoitavan. Vastauksena on, että valmistaja on Factory Brewing. Se sopi meillekin, koska Factoryn oluiden takia päädyimme Keravalle tekemään Hagströmin tupla-NEIPAa. Etkon kanssa ehkä jatkossa jotain muuta tyyliä.
Suotta sitä erikseen haastamaan, mikäli hamuaa tyyliä jota he eivät valmista niin lienee paras valmistuttaa se jossakin muualla.
En julistaisi näyttöjä mainittavan kapeaksi.
Keravalla on valmistettu laaja kirjo oluita. Esimerkiksi hapanoluita, lageria, erilaisia pilsnereitä, matalamman prosentin ipaa, west coast ipaa jne.
Samat kaksi herrasmiestä keittelevät myös sitten isompaa olutta= IPA, DIPA, TIPA, QIPA, imp stout Factoryn brändin alla.
Lähetä kommentti