sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Feijenoord v. Ajax

Hollannin klassiekerista on viime vuosina lumous karissut, kun Rotterdamin räväkkä duunariryhmä Feijenoord on vaipunut alennustilaan. Ajaxilla on takana ehkä jalkapallon tarunhohtoisin historia, mutta nykyään sekään ei tahdo pärjätä Philipsin puulaakijoukkue PSV:lle. Tällä hetkellä kuitenkin kaksikko on sarjan kärjessä ja vanhaa jännitettä on sen verran jäljellä, osittain valitettavasti, että kohtaamiset järjestetään keskellä päivää, väkivaltaisuuksien minimoimiseksi.

Hollannin Eredivisielle on tyypillistä kolmekymppiset paluumuuttajat, jotka eivät ole enää saaneet sopimusta rahakkaimmista liigoista, Litmasen paluu Ajaxiin esimerkkinä. Nyt Feijenoordilla on tällaisia ainakin van Bronckhorst ja Makaay, ja he pistivätkin vauhtia hyökkäyspeliin. Makaay oli tehdä maalin heti alussa ja 28. minuutilla van Bronckhorst viimeisteli maalin upean lyhytsyöttökuvion päätteeksi. Ajaxin uruguaylainen uusi tähti Luis Suarez ei oikein päässyt sisään ja vaihdettiin tauolla tanskalaiseen Rommedahliin, joka tasoittikin välittömästi. Heti perään Feijenoordin paras mies kanadalainen Jonathan De Guzman teki pahan virheen ja Ajaxin 18-vuotias Siem De Jong (sukua Theolle?) vei jo amsterdamilaiset johtoon.


Oli hienoa nähdä Feijenoordin 36-vuotias Michael Mols toisella jaksolla kentällä Makaayn tilalla. Mols vaikutti 1999 Glasgow Rangersissa maailman parhaalta hyökkääjältä, mutta loukkaantui karmeasti eikä toipunut täysin koskaan. Nyt Mols hankki rangaistuspotkun, jonka Lucius ampui, Stekelenburg torjui, mutta De Guzman tasoitti reboundista. Ei enempää maaleja, vaikka kovaa vääntöä loppuun asti. Ajax-kapteeni Klaas-Jan Huntelaar ehkä lähimpänä voittomaalia. Ajax näytti tyytyväisemmältä tasapeliin, kokonaísuutena nautittava dramaattinen ottelu. Liverpoolin Dirk Kuijt katsomossa.

Ei kommentteja: