lauantai 10. marraskuuta 2007

Hereford v. Leeds

Hämmästyttävästi avautui tilaisuus nähdä Englannin kolmannelle sarjaportaalle pudonneen suosikkijoukkueeni Leedsin ensimmäisen kierroksen FA Cup -matsi. Vastassa neljännellä portaalla vaikuttava Hereford United. Walesin rajalla sijaitseva Hereford on paremmin tunnettu siideristä, SAS-miehistä ja nautaeläimistä kuin jalkapallosta. Leedskin on nyt minulle täysin tuntematon, pelaavasta kokoonpanosta en tuntenut ketään, kun Celticissä pitkään pelannut kapteeni Alan Thompson ei esiintynyt. Manageri on toki liiankin tuttu Dennis Wise.

Suhteellisen tasaista peliä, vaikka Leeds kyllä hallitsi ensi jaksoa. 19-vuotias Jonathan Howson ehkä taitavin pelintekijänä. Ranskalainen Sébastien Carole laukoi muutaman kerran terävästi. Leedsin oikeana pakkina Rui Marques, joka esiintyi MM-kisoissa 2006, tuli Angolan joukkueeseen 72. minuutilla sekä Meksikoa että Irania vastaan. Herefordkin pystyi luomaan maalipaikkoja vastahyökkäyksistä. Pelin laatu ei tietenkään vakuuttanut, kun on tottunut katselemaan otteluja aivan eri tasolta.

Toinen jakso masentava, Hereford oli paljon lähempänä voittoa. Lionel Ainsworthilla paras paikka, mutta terhakan puskun pystyi refleksitorjumaan tanskalainen Casper Ankergren. Myös puolustaja John McCombe oli lähellä maalintekoa, hyökkääjä Theo Robinson muuten hyvin innokas. Uusintaottelu on Elland Roadilla, toivottavasti siellä onnistuu. Leedshän on pelannut tällä kaudella hyvin, nousu on mahdollinen, vaikka kauteen oli lähdettävä -15 pisteen takamatkalta taloussotkujen vuoksi.


Herefordin Edgar Streetin stadion pieni (kapasiteetti 7700, suurin osa seisomapaikkoja), mutta täynnä äänekästä yleisöä. Ruoho todella hienossa kunnossa. Viasatin kuvanlaatu loistelias, erittäin hyvä ruotsinkielinen selostus.

Ei kommentteja: