torstai 22. marraskuuta 2007

Portugali v. Suomi

Lähellä lopputurnauspaikka on ollut ennenkin, mutta kun Puolan B-miehistö auttoi Belgradissa, niin nyt oli tosi lähellä. Ehkä Unkari-tasapeli 1997 omalla maalilla yliajalla oli kuitenkin pahempi, ainakin pettymys oli silloin rankempi. Nyt pisteitä menetettiin liian paljon heikkoja maita vastaan, joten tämä takaportti ei tuntunut enää kunnolla ansaitulta. Hodgson teki nyt periaatteessa kaiken oikein, ehkä Kolkan tilalle olisi voinut ottaa Väyrysen, mutta Väyrysellä ei alla oikeita pelejä. Litmasen olisin itsekin heittänyt aloitukseen, jaksoi vajaan tunnin, mutta maali olisi voinut syntyä alussakin. Litmanen pelasi liikaa taaksepäin, ei uskaltanut ottaa riskejä. Ehkä Eremenko olisi arvaamattomuudellaan voinut tuoda jotain uutta. Portugali oli tietysti parempi ja taitavampi, mutta varamiehisenä hyvin hermostunut ja Scolari tähtäsi yllättävän selvästi tasapeliin, puolustajat eivät nousseet ensimmäisen vartin jälkeen. Kunnon maalitilanteita ei syntynyt kummallekaan koko pelin aikana.

Hodgsonin viimeinen vaihto, Johansson vai Kuqi? Luultavasti olisin itsekin valinnut lähes aina säälittävän surkean Johanssonin, kuitenkin Ruotsin sarjassa on joskus tullut joku maali ja se on vastahyökkäyksissä nopea. Vastahyökkäystilanteita ei vaan tullut, koska Portugali ei uskaltanut hyökätä. Toisaalta Kuqi on niin avuton teknisesti, epäjalkapalloilija, ei mitään mahdollisuuksia Portugalin puolustajia vastaan. Forssellilla oli puolittainen paikka 88. minuutilla, satumaisella säkällä olisi voinut mennä sisään.

Muurinen sai maajoukkueen pelaamaan ajoittain hyvää hyökkäyspeliä ja hepulisarjan ryhmät teilattiin. Puolustus ja henkinen kantti petti sitten aina parempia joukkueita vastaan. Hodgson sai puolustuksen toimimaan, mutta henkinen kantti petti heikkoja joukkueita vastaan, hyökkäyspeli ei toiminut ollenkaan ensimmäisen Puola-pelin jälkeen. Miten tästä eteenpäin? Ei hyvältä näytä, kotimaiset valmentajavaihtoehdot tosi surkeita ja uusia pelaajalahjakkuuksia ei ole näkyvissä. Parit seuraavat arvokisat taitaa olla menetetty, ehkäpä Brasiliaan 2014?

Ei kommentteja: