tiistai 7. huhtikuuta 2009

Manchester United - Porto 2-2

Porto aloitti kolmella hyökkääjällä ja hallitsi täysin ensimmäisen jakson tapahtumia. United omituisen passiivinen, epävarma ja epäjärjestelmällinen. Heti alussa Lisandro kiskoi tulisesti kohti van der Saria ja jo 4. minuutilla syntyi johtomaali. Cristiano Ronaldon kaamea harhasyöttö, sitten Jonny Evansin karmea purkuyritys ja uruguaylainen Cristian Rodríguez rankaisi alanurkkavedolla. Ikävästi Porto-toppari Bruno Alves mokasi johdon 15. minuutilla, ei edes katsonut maalivahtisyötössään, Rooney haistoi tilanteen ja tasoitti lahjamaalilla. Isompia tilanteita ei enää jatkossa, mutta edelleen Porto näytti selvästi paremmalta.

United virkistyi toiselle jaksolle, Park veti hyvin, Rooney heitti putoavan lehden ja Vidic puski hyvin. Fergusonilta ratkaiseva virhe lähteä peliin ilman yhtään hyökkääjää, Rooneykin on nykyään enemmän kymppipaikan pelaaja. Tevez tuli kuitenkin sisään 72. minuutilla ja näytti ratkaisevan pelin 85. minuutilla viimeistellessään hienosti Rooneyn kantapääsyötöstä sivurajaheiton jälkeen. Ferguson teki myös bisarrin päätöksen ottamalla Nevillen sisään Evansin tilalle, näin italialainen teinitähti Federico Machedo ei saanut tilaisuutta. Porto kiitti 88. minuutilla, Lisandron keskitys täysin vapaaksi jätetylle argentiinalaiselle vaihtomiehelle Mariano Gonzálezille, 2-2. United saattaa vielä nousta vieraissa, mutta ei oikein siltä nyt näytä.