tiistai 20. lokakuuta 2009

Mallaskoski Kuohu Amber


Omistajaa vaihtanut seinäjokelaispanimo on muuttanut pakkauksiaan, mutta ilmeisesti tämä Amber on ensimmäinen varsinainen uutuustuote. Oluen väri onkin meripihkaisen nätti, tölkkikin pelkistetyn tyylikäs ja pakkausteksteissä korostetaan raaka-aineita, käsityötä ja perinteitä. Tähän asti kaikki on hyvin. Vaahtoa olisin toivonut enemmän. Varsinainen ongelma on sitten se tärkein, makua ei ole. Aivan liian varovaisesti on taas lähdetty liikkeelle. Pelko on ollut hirveä, että lakeuksien perusloppukäyttäjä saattaisi maistaa tuotteesta jotain. Tämä on kevyesti makea, mallastuntuma on hyvin ohut, vetinenkin. Jonkinlaista pehmeyttä ja pyöreyttä on, mutta se pysähtyy tyhjyyteen, jälkimaku on hailakka humalan häilähdys makeuden taustalla. Mallaskoski tuntuu edelleen haluavan kilpailla bulkkipanimoiden kanssa samanlaisilla tuotteilla. Se on heidän valintansa ja onnea vaan. Minä en tätä toista kertaa osta. Kuulostaa tylyltä, mutta olen kertakaikkiaan kyllästynyt suomalaisten pienpanimoiden jatkuvaan tilaisuuksien hukkaamiseen. Ostopaikka Oulu, Joutsensillan K-Supermarket.2 kommenttia:

Sami kirjoitti...

Kuohuja ei ole mitenkään suunnattu lakeuksien perusloppukäyttäjille, mikä ilmenee mm. siten, että kehumissasi uusissa pakkauksissa valmistuspaikka on häivytetty vastoin yleensä elintarvikkeissa ja varsinkin oluissa noudatettavaa käytäntöä. "Mallaskoski" ei ole paikka, kaupunginosa tai kylä - se on yksi Seinäjoen (siis joen) koskista Seinäjoen (kaupungin) Upan kaupunginosassa, jossa panimo toki sijaitsee.
Ei - valimistuspaikka ei ole pakollinen merkintä oluessa. Näin vastasi Mallaskosken uusi omistaja seinäjokiselle kuluttajalle ja panimon tuotteiden sitä ennen uskolliselle ystävälle. Hienoa, että pidetään kotipesä puhtaana...

Joka tapauksessa Kuohu Amber on mielestäni Suomen paras olut (muut Mallaskosken tuotteet eivät yllä lähellekäään), joten olemme eri mieltä. Blogisi on silti pirun hyvä,

Ari Juntunen kirjoitti...

OK, ehkä Amberiakin voisi kokeilla uudelleen. Olen tulossa Seinäjoelle Provinssirockin aikaan, joten Mallaskosken oluita pääsee ehkä maistamaan paikan päällä.