tiistai 15. kesäkuuta 2010

Brasilia - Pohjois-Korea 2-1

Aina Dungan pelatessa Brasilia oli kuolettavan tylsä. Kun Dunga nyt valmentajana, niin odotukset vielä alempana. Japanissa pelaava sentteri Jong itki avoimesti Pohjois-Korean "kansallis"laulun aikana. Korealaiset näyttivät varsin teknisiltä ja nopeilta, vahva puolustustaktiikka, 5-6 miestä linjassa. Brasilia piti palloa, yritti hitaasti etsiä aukkoa, aivan toivotonta. Nopeita pysty- ja poikittaissyöttöjä ja kaukolaukauksia, niillä Gordionin solmu olisi auennut. Ei sellaista Dungalta voi kuitenkaan odottaa. Pohjois-Koreakin pääsi muutaman kerran hyökkäämään, mutta eväät eivät maalintekoon asti yltäneet. Toisella jaksolla alkoi hieman tapahtumaan. 55. minuutilla ensimmäinen luova ratkaisu, päätyyn pallon saanut Maicon kiskaisi nollakulmasta verkkoon, maalivahdin virhe tietysti. 72. minuutilla lopulta tarkka poikittaissyöttö Robinholta alueelle Elanolle, joka rokotti sisäsyrjällä. Korealaisten syöttötaito osoittautui heikoksi, mutta 89. minuutilla vastahyökkäyksellä Brasilian puolustus hajosi ja Ji Yun-nam ohitti taitavasti Lucion ja Julio Cesarin. Nolo tapaus, ei Brasilia todellakaan vakuuttanut. Afrikan talvi tuntuu vain kylmenevän, Johannesburgissa nyt +3 C.