tiistai 22. kesäkuuta 2010

Etelä-Afrikka - Ranska 2-1

Mediamyrskyn ja sisäisen hajaannuksen kynsiin joutuneella Ranskalla avauksessa paljon uusia pelaajia. Laiska aloitusvauhti kummallakin, ei oikein yritystä. 20. minuutilla Etelä-Afrikan kulma, maalivahti Llorisin alokasmainen virhearviointi ja Khumalon helppo häkitys. Ranska lamaantui lisää ja viisi minuuttia myöhemmin Gourcuff iski kyynärpäällä kaulaan vastustajaa pallontavoittelutilanteessa. Ei ehkä tahallinen tilanne, mutta kisojen linjan mukaisesti suora punainen. Ranska lamaantui lisää, jos mahdollista. Seurauksena vielä toinen takaiskumaali, useiden virheiden kasautuman jälkeen Mphela runnoi pallon maaliin. Etelä-Afrikalla pieni mahdollisuus jatkoon, jos Meksiko ja Uruguay eivät pelaa tasan, mutta maaliero ei suosi Etelä-Afrikkaa. Neljän maalin voitto olisi jo parempi. Mphela sai pallon vielä tolppaan 50. minuutilla, mutta sitten Ranska pääsi mukaan peliin. Nätin kuvion jälkeen Malouda teki helposti tyhjään maaliin Ranskan ensimmäisen ja viimeisen täysosuman tässä turnauksessa. Tshabalalalla hyvä mahdollisuus lisämaaliin yliajalla, mutta onnistui hukkaamaan. Toisessa ottelussa Uruguay voitti Meksikon 1-0 ja samalla koko lohkon. Meksiko menee myös jatkoon maalieron turvin. Etelä-Afrikka ensimmäinen alkulohkoon jäänyt isäntäjoukkue ja viime kerralla finaalissa ollut Ranska jäi heittopussiksi.