maanantai 21. kesäkuuta 2010

Espanja - Honduras 2-0

Fabregas edelleen poissa avauksesta, edelleen kaksi puolustavaa keskikenttäpelaajaa, omituista varovaisuutta del Bosquelta. Torres sentään varsinaisena kärkimiehenä, Villa enemmän vasemmalla. Iniesta ei ilmeisesti ole toipunut loukkaantumisesta, Navas nyt oikealla ja Xavi tavallista ylempänä. Hondurasin sentteri Suazo nyt avauksessa. Espanjan kotikisoissa 1982 Valenciassa Honduras ylsi sensaatiomaisesti tasapeliin isäntiä vastaan. Nyt se ei näyttänyt todennäköiseltä hetkeäkään, Espanja täysin ylivoimainen. Villan yläkierteinen veto osui jo poikkipuuhun 6. minuutilla. Sitten 17. minuutilla upea Villa-soolo, vasemmalta pujottelu laatikkoon, pallo takanurkkaan, Honduras-pelaajat statisteina. Torres ei vielä täysin vireessä, useampi yritys meni ohi. Ramos täysin vapaa nousemaan ylös oikealta, Navas myös aktiivinen. Villa teki toisen 50. minuutilla, laukaus keskeltä 16 m kohdalta, kimmokkeella helposti verkkoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Navasin kaadon jälkeen rangaistuspotku, Villa yllättäen epäonnistui sisäsyrjällä. Espanjalaiset ryhtyvät liikaa naattimaan, ei laakasua. Fabregas sai heti sisään tultuaan laukauksen lähes maaliin, mutta puolustaja pelasti viivalta. Homma oli täysin selvä, Hondurasilla ei yhtään paikkaa, 7-0 olisi voinut olla lukemat tässäkin, hyvin rentoa suoritusta espanjalaisilta. Tulos merkitsee sitä, että lohkoa ylivoimaisesti kolmen pisteen kaulalla johtava Chile pudonnee maalierolla pudotuspeleistä. Olettaen, että Espanja voittaa Chilen ja Sveitsi Hondurasin. Se on sääli, Sveitsi on todella vastenmielinen niljake.