lauantai 12. kesäkuuta 2010

Englanti - USA 1-1

Englanti aloitti vahvasti, jo neljännellä minuutilla poikittaissahauksella USA:n puolustus avautui helposti ja Gerrard sijoitti kaappiin. Englannin peli kuitenkin jähmettyi täysin tähän, käytännössä juuri mitään ei enää syntynyt. Leedsin entinen pelaaja James Milner hieman yllättäen avauksessa, otti kortin ja Capello rankaisi poikaa jo puolen tunnin kohdalla vaihtamalla Wright-Phillipsiin. Hätiköity ratkaisu, paha virhe, ehkä ratkaisevakin. Sillä USA otti otteen haltuunsa, vaikka pelasi todella sekavaa peliä sekin. 40. minuutilla ratkaisu, Clint Dempseyn löysä laukaus kohti Englannin maalivahtia Robert Greeniä, joka imaisi pallon maaliin. Yksi MM-historian pahimmista maalivahtivirheistä, ehkä pahin. Englanti lamaantui täydellisesti. Englannin menestys on täysin kiinni Wayne Rooneysta, nyt Rooney todella vaisu. toisella jaksolla yksi terävä ohilaukaus, ei mitään muuta. Englanti voi olla jopa vaikeuksissa päästä jatkoon tästä historiallisen helposta lohkosta. Ottelu oli toistaiseksi turnauksen heikkotasoisin, rikkeitäkin paljon. USA oli lähempänä voittoa, Altidoren läpiajosta Green sai työnnettyä pallon tolppaan ja siitä ulos. USA:kaan ei vakuuttanut, varsinkin ikuinen lapsitähti Landon Donovan aivan kuutamolla koko ajan. Ei mikään ihme tämän ottelun perusteella, jos Algeria ja Slovenia menevät tästä jatkoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten hyvin samankaltainen näkemys pelistä kuin omani, mutta mielestäni Rooney ei todellakaan ollut huono, vaan pelasi mainion ottelun, vaikka maalia ei syntynytkään.

Ari Juntunen kirjoitti...

Pidän Rooneya Englannin kaikkien aikojen parhaana pelaajana, joten siihen suhteutettuna petyin pahasti. Toki Gerrard ja Lampard vielä surkeampia.