maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ukraina - Ruotsi 2-1

Blohin täräytti avaukseen osa-aikaeläkeläisen Ševtšenkon, mutta Ruotsi jätti pois seniori Anders Svenssonin. Nopeaa, mutta hosuvaa peliä, taito ei aina riittänyt, Ukrainalle tuli enemmän paikkoja. Parhaita otteita ehkä vasemmalla laidalla Dnipron Jevhen Konopljankalta, terävämpi kuin kohutumpi oikean laidan Jarmolenko Kiovasta. Selvästi kovilla kivuilla pelannut Ševtšenko hukkasi muutaman paikan, Voronin sentään sai voimavedon kohti maalia, Isaksson vaivoin torjui. Vaihtelevassa pelissä Ruotsillakin mahdollisuuksia, Zlatan puski vapaasta paikasta tolpan ulkosyrjään.

Toisella jaksolla peli avautui entisestään, 52. minuutilla Zlatan ohjasi luukulta Källströmin syötön sisään. Ukrainalainen oli maannut pitkään raatona kentällä, mutta ruotsalaiset jatkoivat peliä, ei kovin urheilullista. Ševtšenko yllättäen piristyi nuoruutensa voimiin, kuittasi heti Jarmolenkon keskityksestä voimapuskulla. 62. minuutilla sitten kulmapotkusta toinen pusku etukulmaan tolpan viereen, Zlatan jätti merkkaamatta. Lopussa Ruotsi painosti, Wilhelmsson todella hyvä, Zlatan veti hirveän tykin, mutta veskari Pjatov osui eteen. Elmanderilla ja Mellbergilla avopaikat, mutta ei onnistunut. Ukrainan hyvä fiilis voi viedä jatkoon, mutta helppoa ei tule olemaan Ranskaa ja Englantia vastaan. Ruotsin katkera tappio todella nautinnollista, totta kai. Väistämättä tulee mieleen Ruotsin suurvalta-aseman romahduttanut Pultavan taistelu 1709, Ukrainan maaperällä.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Jotenkin jäi vaikutelma, että Ruotsi ei oikein ollut henkisesti mukana tässä pelissä. Ukrainalle ei annettu etukäteen mitään mahdollisuuksia. Olisiko tämä vaarallinen asenne siirtynyt pelaajiin asti? Zlatan todella ylimielinen 1. jaksolla, piti lähinnä palloa itsellään niin kauan, että tuloksena ei voinut olla muu kuin pallon menetys.