perjantai 8. kesäkuuta 2012

Venäjä - Tšekki 4-1

Neljä vuotta sitten loistanut Venäjä aloitti tutuilla miehillä, vahvistettuna uudella tähdellä Alan Dzagojevilla, jonka näin nyt ensi kerran. Mukana seitsemän Zenit-miestä, lähes neuvostotyyliin, joskushan Kiovan Dynamo miehitti koko Neuvostoliiton ryhmän. Tšekillä sukupolven vaihdos, Čech, Plašil, Baroš ja Rosický, muut uusia yrittäjiä. Sateisessa ex-Breslau-Wroclawissa buuausta Suuren ja mahtavan soidessa. 

Hirveä vauhti alusta alkaen, päästä päähän. Tšekki hallitsi selvästi, Venäjällä pahoja käynnistysvaikeuksia, mutta 10 minuutin jälkeen alkoi rullata. Aršavin-Žirkov-Keržakov -kuviolla hyvä tilanne ja vartin kohdalla heilahti verkko. Zirjanovin keskityksestä nälkäinen Keržakov puski tolppaan ja reboundin lakaisi Dzagojev sisään. Kova painostus jatkui, Dzagojevilla toinenkin hyvä paikka ja 24. minuutilla Aršavin tarjoili Širokoville varman paikan. Heti perään Aršavin kaadettiin alueella ja Webb jätti selvän pilkun viheltämättä tšekkejä säälien. Venäjä löysäsi, Tšekki paha pettymys, vain laitapakki Gebre Selassie terävä.

Toisella jaksolla Tšekki taas aloitti pirteästi, 51. minuutilla Venäjän puolustus aukesi, nerokas Plašilin pystysyöttö, uusi mies Václav Pilař kylmästi rokotti. Venäjä hämmentyi, mutta Tšekin resurssit eivät riittäneet haasteeseen. Edellisistä EM-kisoista pudotettu Keržakov ei onnistunut nytkään, pahoja menetettyjä paikkoja. Tilalle vaihdettu Roman Pavljutšenko onnistui välittömästi, syötti Dzagojeville toisen maalin ja upeilla toistuvilla harhautuksilla loi itselleen maalipaikan ja Čechin sormien kautta viimeisteli loppunumerot. Upeasta voitosta huolimatta Venäjä ei vaikuta yhtä hyvältä kuin neljä vuotta sitten. Aršavin on kyllä taas iskussa ja kaikkea voi tapahtua.

Ei kommentteja: