tiistai 19. helmikuuta 2013

Arsenal - Bayern München 1-3

Bayernin avauskokoonpano näytti kivikovalta, Jupp Heynckes on saanut tähtisikermän roolitukset kohdilleen. Arsenalilla mukana Mertesacker ja Podolski, mutta ei varsinaista sentteriä, Wenger puhuikin ottelun alla 0-0 -tuloksesta hyvänä kotisuorituksena. Mutta sellaiseen Arsenal ei pysynyt, laatuero oli selvä ja Bayernin peli kulki kuin unelma. Näennäisen aaltoilevan alun jälkeen 7. minuutilla Kroos pääsi vapaasti vetämään laatikon rajalta puolivolleyn pompulla häkkiin. Otteluparin jatkoonpääsijä ratkesi lopullisesti 21. minuutilla, Bayernin kulma, harjoitellun näköinen kuvio, van Buyten tuli etukulmalle vastaan, puskun eteen puolalaisvahti osui, mutta reboundin kiskoi Müller sisään. Arsenal kyllä vielä yritti, mutta ei kunnon tilanteita. Usein tällaisessa tilanteessa toinen jakso on pelkkää ajan kulutusta. Nyt ei käynyt niin. 55. minuutilla tuli väärä tuomio, Podolskista pallo ulos, mutta Arsenalille kulma. Bayernin puolustus jäätyi omituisesti, yllättynyt Podolski rankaisi kaventamalla. Tämän jälkeen melko tasaista peliä, Bayern ei missään vaiheessa saanut ensi jakson otettaan takaisin, Arsenal sai hieman itseluottamusta takaisin. Lopulta sentteri Giroud tuli kentälle ja oli ensimmäisellä kosketuksella jo tasoittaa. Mutta 77. minuutilla sitten lopullinen tuomio, Robbenin ja Lahmin kautta hieno kuvio Mandzukicille, joka sai takajalalla hieman onnekkaasti nostettua roikun maaliin.