sunnuntai 10. helmikuuta 2013

San Diego's Top Brewers

Tämä 2011 ilmestynyt kirja tarttui mukaan Stonen olutelämyspuiston myymälästä kaksi viikkoa sitten. Teoksessa esitellään 18 San Diegon maineikkainta panimoa ja muutama huippubaari. Soveltuu hyvin matkamuistoksi, koska useimmissa kohteissa tuli reissulla vierailtua. Värikkäästi ja runsaasti kuvitetussa kirjassa esitellään panimojen historiaa ja panimomestari arvioi lyhyesti päätuotteet. Lähes puolet kirjasta keskittyy ruokaresepteihin, kunkin panimon oluita mätsätään erilaisiin ruoka-annoksiin. Ruokayhdistely ei ole minun olutharrastuksen ytimessä, mutta ei varsinaisesti laskekaan kirjan arvoa. Tämä on puhdas markkinointiteos, paikallisen olutjärjestön yhteistuotanto, joten mitään kriittistä lähestymistapaa ei löydy. Kyseessä on kuitenkin näppärä dokumentti tallentamaan Amerikan "craft-olut -pääkaupungin" tilanteen pari vuotta sitten. Eikä siis vielä varsinaisesti vanhentunut, koska kaikki panimot ovat edelleen toiminnassa. Paljon uutta on tietysti sen jälkeen jo tapahtunut.

Ei kommentteja: