lauantai 9. helmikuuta 2013

Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzbock

Ei tule heti mieleen ainakaan saksalaista schwarzbockia, joten Uudessakaupungissa on oltu näppärästi luovia uutuutta nimetessä. Schwarzbier on yleensä tätä (6%) kevyempää ja tummia bockeja nimitetään useimmin dunkel- tai doppelbockeiksi. Mustaahan tämä on, hyvin paahteista ja varsin makeaa. Joskus 90-luvulla luulin schwarzia jonkinlaiseksi kuivan pilsin tummaksi versioksi, mutta useimmat nykyschwarzit ovat melko makeita. Niin tämäkin, voimakkaan täyteläisen maltaisella tavalla. Hieman on stoutmaisiakin piirteitä hedelmän ja suklaan suunnalta. Selvä lager tässä kuitenkin on kyseessä, ihan kiva, mutta jostain syystä en ihmeemmin innostunut. Ostopaikka Oulu, Raksilan Alko.

Ei kommentteja: