sunnuntai 11. elokuuta 2013

René Clair: I Married a Witch

Saksankielisiltä alueilta saapuneet ohjaajat tekivät klassisessa Hollywoodissa paljon parempaa jälkeä kuin ranskalaiset. Ei tämäkään Clairin noitakomedia vuodelta 1942 ole mikään mestariteos. Preston Sturges oli aluksi projektissa mukana ja hän taatusti olisi saanut näinkin fantastisen kuvion toimimaan. Veronica Lake on kyllä vakuuttava noitana, mutta muuta ilahduttavaa ei juuri ole. Sullivan's Travelsin Joel McCrea olisi ehkä miespääosassa ollut Fredric Marchia parempi, mutta McCrea ei suostunut uudestaan yhteistyöhön Veronica Laken kanssa.

2 kommenttia:

MacMoney/Erasmus kirjoitti...

Tämä leffa tuli tutkailtua joskus vuosia sitten, kun tuli enemmän katseltua Veronica Laken leffoja. Erittäin sopiva kohtalokkaaksi naiseksi, vaikka selvästikin erittäin hankala ihminen. Eipä tainnut McCrea olla ainoa, joka kieltäytyi myöhemmistä vastanäyttelyistä Laken kanssa. Tämä I Married a Witch ei ainakaan itseäni vakuuttanut taannoin, viisi tähteä kymmenestä antanut ja oikein mitään ei mieleen ole jäänyt.

Ari Juntunen kirjoitti...

Leffa on yhden idean komedia, jota ei saatu vauhtiin missään vaiheessa. Veronica Laken myöhemmät vaiheet olivat karun traagiset.
http://en.wikipedia.org/wiki/Veronica_Lake