tiistai 27. elokuuta 2013

PAOK Thessaloniki - Schalke 2-3

PAOK on Istanbulissa perustettu kreikkalaisseura, joka on Balkanin sekavissa oloissa kotiutunut sittemmin Thessalonikiin. Aivan ateenalaisseurojen tasolle menestys ei ole kohonnut, mutta maan johtavia seuroja joukkue kiistatta on. Nyt Mestarien liiga lähellä, vaikka karsinnoissa ryhmä ehti hävitä Ukrainan Metallistille. Metallist epäselvyyksien jälkeen diskvalifioitiin ja PAOK pääsi vielä yrittämään. Upea 1-1 -tulos Gelsenkirchenissä, mutta kotiottelu jouduttiin nyt pelaamaan viime kauden katsojamellakoiden takia tyhjälle katsomolle. PAOKin huonokuntoiselta näyttänyt stadion ei muuten ole se, jossa Leeds hävisi lahjotun tuomarin takia Euroopan Cup-voittajien Cupin finaalin Milanille 1973, se ottelu pelattiin Iraklis Thessalonikin kentällä.

Katsojia omituisesti jonkin verran paikalla, ääntä todella tanakasti tv-lähetyksessä. PAOKin valmentajana entinen Schalken käskyttäjä Huub Stevens. Pukki penkillä, pysyi loppuun asti. Schalke painoi alussa tanakasti, mutta enemmän yritystä kuin taitoa. PAOK pääsi mukaan, vauhti hiipui. Sitten hieman varkain 43. minuutilla laitapakki Uchida pääsi oikealta läpi, syöttö luukulle ja uusi unkarilainen sentteri Adam Szalai häkitti. Etulyönti Schalkelle.


Toiselle jaksolle PAOK vahvasti psyykattuna, varsinkin Stoch ja Salpingidis innokkaita tasoittamaan. Se onnistuikin 52. minuutilla, kun Stefanos "Klaus" Athanasiadis runnoi upeasti yläkulmaan. Odotin, että molempiin joukkueisiin iskee paniikkikipsi ja pilkkukisan odottelu on selviö. Näin ei käynyt, vaikka Schalken Jones joutui ulos toisella kortilla. Julian Draxler diagonaalijuoksulla puhkoi PAOK-puolustuksen ja PAOK tarvitsi kaksi maalia. Toisen se onnistui 79. minuutilla tekemään, Stochin vapaapotkun käänsi Katsouranis päällä hienosti takanurkkaan ja jännite kohosi. Schalke onnistui vielä vajaalla tekemään toisenkin, Draxler jälleen loisti rakentamalla epäitsekkäästi ratkaisumaalin Szalaille. PAOKilta surkea osoitus keskittymiskyvyn puutteesta. Ei mitenkään korkeatasoista peliä, mutta hyvä viihdearvo.

Ei kommentteja: