lauantai 10. elokuuta 2013

Mommila Saison IV 2013

Ruis-saison on jonkinlainen kesän muotiolut, ainakin Kuninkaankartano tarjosi sellaista SOPP-festivaalissa. Myös Juha Nakarin kesäsaisonissa on viidesosa ruismallasta. Vaahtoa ei tällä kertaa käytännössä ollenkaan, sameaa vaaleanruskeaa juomaa. Tuoksussa todella vahva belgihiivan esterisyys, kevyttä happamuutta. Maku on hedelmäinen, toffeista makeutta, belgihiivaa. Alkoholia 5,9%, 34 IBU. Yhdeksän maltaan joukossa on ripaus vehnääkin. Hiilihapot puuttuvat tyystin, täysin flat. Katkeroita ei juuri nouse mukaan, vaikka valmistajan omien arvioiden perusteella sitä saattoi odottaa. Vaahtoakin sieltä löytyy, joten ehkä tässä pullossa on nyt jotain häikkää. Kuivuuttakin Juha korostaa, en saa sitäkään esiin, mutta mausteista pippurisuutta jonkin verran lämmön mukana kasvaa. Olut ei varmaan nyt ollut täysin tarkoitetussa muodossa. Makua on kuitenkin selvästi enemmän kuin Kuninkaankartanon varsin vetisessä versiossa.

2 kommenttia:

Harri Metsäjoki kirjoitti...

Ruissaison tuntuu todellakin olevan kovassa huudossa, sillä minulla on kaapissani Kouvostoliiton RuiSaison, jota en ole vielä maistellut.

MacMoney/Erasmus kirjoitti...

Taitaa tuo saison olla tämän vuoden juttu ainakin Suomessa. Kun alkaa laskemaan niin mitä näitä nyt on: Beer Hunters, Kuninkaankartano, Stadi, Huvila, Hollola. Tai no, eipä noita nyt niin montaa, BH:nkin taisi olla jo viime vuodelta nyt kun muistelee.