tiistai 24. kesäkuuta 2014

MM2014, lohkojen B ja A loppuratkaisut

Näppärästi lohkon B viimeiset ottelut pelattiin loogisesti ennen A:ta, jotta isäntä Brasilia pääsee taktikoimaan, kuka tulee vastaan eri vaihtoehdoissa. Chile on monta kertaa viime aikoina osunut Brasiliaa vastaan ensimmäisessä pudotuspelissä, mutta lohkovoitto ei nyt näyttänyt kiinnostavan Hollantia vastaan. Ehkä Chile laski, että Brasilia jää lohkossaan kakkoseksi. Siksi vaatimatonta Chilen punnerrus oli verrattuna Australia- ja Espanja-otteluihin. Karvaus otettiin huomattavasti alempaa. Ei Hollantiakaan hyökkääminen kiinnostanut, selvästi Van Gaal lähti hakemaan tasapeliä kohtuullisella panostuksella. Van Persien tilalle käytännössä Lens, Kuijt pelasi alempana lähes De Guzmanin paikalla. Hollannin avauksessa ei yhtään van-pelaajaa. Haukotuttava ensi jakso eikä toinenkaan paljon ilahduttavampi. Lopussa Chile antoi liikaa tilaa ja Hollannin vaihtomiehet Leroy Fer ja Memphis Depay tekivät maalit. Chile saa syyttää vain itseään, jos häviää Brasilialle. Olisi ehkä kannattanut yrittää tässä vähän enemmän. Hollanti aika itsevarma, katsotaan nyt riittääkö rahkeet kuitenkaan. 

Merkityksettömässä ottelussa Espanja löylytti Australian, katsoin parhaita paloja. David Villa Iniestan syötöstä teki hienon maalin tukijalan takaa, ilmeisesti taso ei riittänyt aiemmissa otteluissa kentälle pääsyyn. Iniesta syötti Torresinkin maalintekoon ja Mata teki kolmannen. Espanjalle avautuu nyt uusi aikakausi ja mielenkiintoista on jatkossakin. 


Mahtava matsi Kroatialta ja Meksikolta. Molemmat halusivat voittaa ja varsin avoimesti yritettiin suoraviivaisesti maalintekoa. Kroatia alussa aktiivisempi, mutta silti superlatiivinen Herrera täräytti ristikkoon. Nautittava positiivinen ote molemmilla, mutta lopussa Meksikon ote tiivistyi, ehkä Kroatia väsyi. Silti Vazquez otti kortin ja joutuu pois seuraavasta pelistä. Srnan selvä käsivirhe jäi huomioimatta, mutta onneksi se ei ratkaissut. Modric ja vaihdosta tullut Rebic olivat taitavia, mutta se ei nyt riittänyt. Meksiko takoi 70 minuutin jälkeen kolme maalia ja ansaitsi voittonsa. Veteraanikippari Marquez, taitava Guardado ja vaisun Dos Santosin tilalle tullut Javier Hernandez survoivat balkanilaisille kotimatkan. Perisic vielä kavensi hienosta Rakiticin syötöstä ja Ochoa joutui antautumaan ensi kerran turnauksessa. Kuvaavasti Rebic otti vielä lopussa suoran punaisen. Hetken näytti, että Meksiko saattaisi jopa voittaa lohkon, mutta loppujen lopuksi Hollanti tulee vastaan. Meksiko on hieno jalkapallomaa ja sille toivoisi lopulta suurempaa menestystä MM-kisoissakin. Tämä ryhmä on yksi maan parhaista, varsinkin puolustuksessa, joten tsäänssejä on. 


En katsonut Brasilian peliä, Kamerun kaatui 4-1 ja lohkovoitolla varmistui kohtaaminen Chilen kanssa. Neymar meni neljällä maalilla tilaston kärkeen, Fred sai myös maalin tehtyä. Ilmeisesti peli kulki paremmin kuin aiemmissa otteluissa, vaikka Kamerun ei paras mittari. Totta kai tie on auki loppuun asti, mutta ei Chile helppo vastus ole.

Ei kommentteja: