sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

MM2014, pelit 25-28

Ylihypetetty Sveitsi oli todella surkea Ecuadoria vastaan ja Ranskan peli kulki hyvin Hondurasia vastaan. En silti odottanut Ranskalta näin ylivoimaista esitystä, varsinkin kun Griezmann ja Pogba poissa. Sveitsin puolustuskyky todella heikko ja Ranska latoi vaihtelevilla tyyleillä helposti viisi maalia. Benzeman nimiin meni yksi ja hän on siis kisojen maalitilaston kärjessä kolmella maalilla monien muiden joukossa. Hieman paremmalla tuurilla Benzeman nimissä voisi olla kuitenkin kuusi maalia. Hondurasia vastaan yksi maali merkittiin maalivahdin tekemäksi, tässä hän missasi pilkun ja tuomari vihelsi pelin päättyneeksi juuri ennen kuin Benzeman laukaus upposi maaliin. Ranskan todellinen iskukyky on edelleen osittain arvoitus, vastus on ollut niin heikkoa. Sveitsi hieman väläytti lopussa, varsinkin Inler-Xhaka -maalilla, ja ilmeisesti pääsee helposta lohkosta jatkoon.

Jätin yöllisen El Clasicon Ecuador-Honduras -väliin. Ecuadorille niukka voitto ja Enner Valenciakin on nyt kolmen maalin kerhossa. Jatkopaikkaa tuskin kuitenkaan tulee, jos Ranska ei ryhdy täysin lomailemaan.

Näin nyt ensi kerran Sabellan Argentiinan tositoimissa. Puolustuslinjassa tuntemattomampia kykyjä Fernandez-Garay-Zabaleta-Rojo, mutta muuten sitäkin tutummat Gago-Mascherano-Di Maria-Messi-Higuain-Aguero. 0-0 -pelillä aloittanut Iran metsästi sitä nytkin, Queiroz oli taas pistänyt pelkän kilpikonnapuolustuksen. En arvosta yhtään, Costa Rican materiaali ei ole paljoa Irania parempaa, mutta silti he ovat pelanneet koko ajan aktiivisesti. Hyvin mielikuvituksetonta Argentiinan punnerrus oli, ehkä eivät ole tottuneet näin vetäytyvään vastustajaan. Lahjakkuutta Iranilla silti on, tunnin kohdalla hyvä jakso ja muutenkin teräviä vastahyökkäyksissä. Sitäkin halveksittavampaa tyytyä vain parkkeeraamaan bussia. Sabella vaihtoi Agueron ja Higuainin pois, ei näkyvää muutosta. Yliajalla Messi lopulta sai normaalikuvionsa toimimaan ja pallo vasurilla takanurkkaan. Argentiina ei vaikuta todellakaan vakuuttavalta, mutta tulos ratkaisee, kuusi pistettä kasassa.

Ghanalla oli tiettävästi sisäisiä ristiriitoja USA-tappion jälkeen, mutta ne eivät näkyneet jännittävässä Saksa-pelissä. Lopultakin afrikkalaiset näyttivät, että vanhasta loistosta on vielä jotain jäljellä. Saksa ei pelannut huonosti, mutta Ghana pysyi hyvin mukana koko ajan ja loi hienosti tilanteita. Lahmin ja vaihtomies Mustafin virheistä Ghana teki maalit, mutta loi tyhjästäkin hyviä paikkoja. Miroslav Klose maalasi heti irti päästyään ja nousi nyt tasoihin Ronaldon rinnalle 15 maaliin. Ghanalla oli hyvä sauma tehdä voittomaalikin, mutta ylivoimahyökkäys tumpeloitiin paitsioksi. Lopussa kaikki olivat hyvin väsyneitä. Ghanan avainpelaaja Muntari pelikiellossa viimeisessä pelissä Portugalia vastaan, jatkoonmeno ei tule olemaan helppoa. Saksa palasi kuolevaisten joukkoon ja puolustuspäässä on Jogilla ihmeteltävää. Ehkä Lahm laitapakiksi, USA on aina arvaamaton, paljon riippuu tietysti Portugali-matsin tuloksesta.

Ei kommentteja: