maanantai 4. toukokuuta 2015

Oud Beersel Bersalis Tripel Oak Aged 2014

Aurinkoinen kävely läpi hiljaisen Beerselin kylän Oud Beerselin pääkonttorille. Täällä kaupan perällä pieni baari, jossa nautimme pullollisen firman tripelin erikoisversiota. Bersalis-oluet teetetään Huyghella, perusversiota olenkin päässyt kokeilemaan. Tämä versio 16 kuukautta punaviinitynnyrissä. 10,5%, persikkainen, aprikoosia, tammea heti. Hiilihappoa ja lievästi hapanta. Toisessa käymisessä tynnyrissä käytetty brettaa ja maitohappobakteereita. Hyvin valkoviinimäinen alun kuohuviinitunnelman jälkeen.

Baarin pullokaapissa hämmentävästi pullo Stadin Panimon MIWtFY-souria. Pöytäämme asettui Oud Beerselin myyntijohtaja Jos Christiaens, joka ei tarkkaan muistanut mistä pullo sinne oli päätynyt. Josin poika Gert Christiaens on Oud Beerselin nykyinen omistaja ja Jos suostutteli kiireisen Gertin kierrättämään kaukaisia vieraita tuotannon puolella. Paikka oli menossa kiinni yleisöltä, mutta taas isännät joustivat hienosti. Mukaan kierrokselle tuli Waterloon panimomestari, joka on siirtymässä virittelemään Timmermansin toimintaa, molemmat brändit nykyään John Martin -konsernia.



Oud Beerselin tässä tilassa ei nykyään panna, sieltä löytyi sekoituslaitteita ja taas mittava määrä tynnyreitä. Fiilis oli suunnilleen Cantillonin ja 3 Fonteinen puolivälistä, vakuuttavaa jälkeä taas. Oud Beerselin brändin lambiceja ei tällä kertaa ehtinyt maistella, isännillä tuntui tosiaan olevan kiire sulkemaan paikkaa. Taksin Gert vielä ehti tilaamaan meille. Itsehän etsiskelimme taksia Beerselistä keskiviikkona, kuulemma lähimmät taksit ovat Brysselissä. Beersel, Oud Beersel, 2.5.2015.

Ei kommentteja: