perjantai 13. toukokuuta 2016

Funky Buddha tap takeover @ Mikkeller & Friends

Floridalainen Funky Buddha on itselleni täysin uusi panimotuttavuus. Mainetta sen verran kertynyt, että Kööpenhaminan reissun ns. välipäivänä kävelin kauas Nørrebron takareunalle. Olen toki täällä kerran aikaisemminkin käynyt. Copenhagen Beer Celebration on jo käynnissä, joten nyt ei älytöntä tungosta ollutkaan havaittavissa. Tarjolla 10 floridalaista olutta, pääsin tilaamaan heti toisena.

Aluksi IPA-tyylisiä arviointiin. More Moro on 7%, Orange IPA. Toellakin hyvin appelsiininen, mutta myös katkeroa hauskasti, hyvin puhdas suoritus.  Hop Stimulator on tupla-IPA, 9,5%. Kirkkaan keskiruskeaa, maussa hieman vihannesta, mutta silti raikasta. Hedelmäisyys tuntuu makeana ananaksena. Pihkaa myös mukana, jopa jonkinlaista sticke-altbierin tuntumaa seassa. Tämä oli ilman muuta reissun parhaita. 

Seuraavaksi portereita. MBCP on 6,4%. Lyhenteen takaa paljastuu Maple Bacon Coffee Porter. Sameaa suklaakastikkeen ulkonäköä, vahva suklaan tuoksu. Maussa myös, maitosuklaata ja tummaa kahvia, yllättäen tykkään tästä. Ei ehkä paahteisuutta, mutta mukava katkeruus. Vaahterasiirappi siis tuntuu tässä suklaakastikkeelta. Last Snow Porter on tiukan musta ja 6,3%. Tässäkin jotain mausteisuutta, karamellia, mentholia. Suklaata pitäisi olla, mutta katkerotko tällaiseksi ovat kääntyneet. Ei oikein vakuuttava.

Sonnisaaren tyyppien saavuttua syntyi interaktiota muidenkin asiakkaiden kanssa. Paikalla oli Humaloven kaksikko, jotka itse asiassa istuivat saman pöydän päässä edellisenä päivänä Hill Farmstead -happeningissä. Hauskaa keskustelua mustalaispanemisen ominaispiirteistä, Humaloven heebot olivat hitaalla paluumatkalla Puolasta, jossa he olivat siis vieraspanneet. Kööpenhamina, Mikkeller & Friends, 13.5.2016.

Ei kommentteja: