torstai 5. toukokuuta 2016

Hiisi Donut Island Guess Wh(e)at?

Tarkoitus oli lähteä hyvässä säässä helatorstaina Bryggeri Helsinkiin ja Kaislaan uutta Foundersia kokeilemaan. Bryggeri kuitenkin kokonaan kiinni ja Kaislan uudemmalla puolella ei Foundersista havaintoa. Päädyin sitten kokeilemaan Mika Oksasen uutuutta, jenkkivehnäeili Simcoella, 5,7%. Samalla nimellähän viime keväänä oli tarjolla passion-olutta, nyt kai hedelmät unohdettu. Sameaa, kirpeän hedelmäistä, lievää pippurisuutta, pihkaa, hiilihappoa reippaasti, katkeruuskin kohtuullista.  Varsin puhdasta tavaraa, runsaasti makua, vaikka tyyli ei omia suosikkeja olekaan. Simcoe on suosikkihumaliani, mutta nyt liikaa pippuria ja hiilihappoa. Kaisla, 5.5.2016.

2 kommenttia:

Tuopillinen (Jouni Koskinen) kirjoitti...

Melkein samoja baareja on kierretty samana päivänä, mutta siis mikä "uusi Founders"? Tämä uusio- Guess Wh(e)at on muuten hyvin lähellä sitä mitä oli eka reissullaan pari vuotta sitten, kyseessähän oli aikanaan Donutin eka olut. Ehkä vähän terävämpi olemukseltaan nyt, mutta en olisi uskonut että näin lähelle päästään. Tosin muisti nyt on muistia...

Ari Juntunen kirjoitti...

Itselle uusi Founders-olut vaan. Luin netistä, että Foundersin Mosaic Promise olisi Kaislassa hanassa. Olihan se, mutta vanhalla puolella.