maanantai 2. toukokuuta 2016

Further Beer Posse Intuitive Stones

Meilahden tutulta ei-kaupalliselta valmistajalta uutta tuotantoa, tekijä pysyttelee edelleen arvoituksellisesti nettijulkisuuden paitsiossa. Tällä kertaa sovittiin, etten saa etukäteen oluista muuta tietoa kuin nimen ja vahvuuden. Vaistonvaraisissa Kivissä on kovuutta 6,9%. Makuarvion jälkeen saan tarkempia tietoja, jotka lisään kommentteina. 

Omituinen väri kaataessa, punertavan hailakka hiekka tai sora tuli mieleen, roiskautin vahingossa hiivojakin sekaan, jolloin olut tummentui. Pienikuplaista vaahtoa kohtuudella. Tuoksussa voimakas intensiivinen sitruisuus, appelsiinia. Maku on kirpeän marjaisella tavalla hedelmäinen, matalasti hiilihappoa, hyvä juotavuus. Hedelmät ei sitruksisia, pehmeämpää, ehkä litsiä. Runko kohtuullisen ohuelta tuntuva, hartsia tai kipsiä tuntuu mukana. Jälkimaku on tanakka sekin, katkeruutta on runsaasti, mutta jokin persoonallinen vivahde siinäkin on. Tasapainoa on, mutta jonkinlainen raikkauden puute olutta vaivaa. Hedelmäkin siis voisi olla sitrusmaisempaa, mutta se on täysin makuasia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on katkerohumalana Warrior. Muuten Simcoeta ja Citraa. Kuivahumalana Mosaic. Sen lisäksi vanilijatankoa, omin kätösin metsästä poimitun mustikan pyrettä n. 500g, laktoosia sekä kourallinen Etiopiasta ostettuja kahvipapuja oli jälkikäymisastiassa 50h.

Ari Juntunen kirjoitti...

Mustikasta varmaan tuli väriä ja marjaisuutta. Vanilja pitäisi maistua enemmän makeutena kuin hartsina, mutta jotain epämääräistä siinä kyllä oli :)

Anonyymi kirjoitti...

Vanilijaa en saanut esiin. Pitää varmaan harjoitella lisää sen käyttöä (eka kerta nyt). Kahvi kumosi tässä runsaan hedelmäisyyden. Pavut majaili käymisastiassa liian kauan.. 50h suunnitellun alle 30h sijaan.