lauantai 10. helmikuuta 2018

Brew By Numbers 21/03 Pale Ale


Paneman alkukiihdytys on ollut hengästyttävä ja nyt kierroksia vain lisää, lontoolaisen Brew By Numbers -panimon tap takeoverissa yhdeksän eri olutta. Panema alkaa vaikuttaa game changeriltä, nyt craft-olutskene Helsingissä siirtyy kokonaan uuteen tilanteeseen. Sori Taproom on lähin vertailukohta, mutta siellä homma on osittain sössitty ruokahössötykseen. Panema näyttää fokusoivan olueen puhtaasti ja kiihdyttää piikkipaikalle varsin selvällä etumatkalla. Stadin, Birrificion, Ohranan, jopa Bryggeri Helsingin kaltaiset menneen maailman panimobaarit alkavat tuntua tunkkaisen anakronistisilta. Ja vielähän ei olla nähty Paneman omia oluita ollenkaan.

Numeropanimon oluista ensimmäisenä kokeiltavaksi pale ale, 5,2%. Citra, Amarillo, Mosaic, vain parhaat humalat ovat kelvanneet. Samea, hyvin sitruksinen tuoksu.  Maku maltaisempi,  ananasta kyllä, mutta ohueksi väistämättä jää, katkeroa vain ripaus. Jengiä taas hyvin paikalla heti 20 minuuttia avaamisen jälkeen. Panema, 10.2.2018.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Noni, kun skenen singulariteetti on nyt löytynyt, voi seurapiiriblogisti ryhtyä luonnostelemaan ulkoreunan jättömaille unohdettujen surkeiden kuppiloiden muistovärssyjä.