lauantai 26. toukokuuta 2018

Hombre Eight Legs of the Devil

Viikko sitten Olutliiton kotiolutkilpailun tuomaroinnin yhteydessä sain André Brunnsbergiltä kotiin viemisiksi tämän oluen, joka on käsittääkseni tehty Hombre-kotiolutyhteisössä. Pate Pesonius pyörähti tuomaroinnin aikana paikalla, ehkä hänkin on ollut mukana tämän oluen tuotannossa. Bourbon barrel aged imperial stout, 9,6%. Kyseessä on ollut Heaven Hill -tislaamon tynnyri. Pantu marraskuussa 2017, tynnyröity helmikuussa 2018, pullotettu huhtikuussa 2018. Kahdeksan jalkaa liittynee etiketissä kuvattuun mustekalaan vai mikä meritursas lieneekään.
 
Ei vaahtoa erityisemmin, vaniljaa huikeasti tuoksussa, tammea myös. Bourbon on vahvasti esillä, mutta paahteinen maltaisuus erottuu aromeissakin. Maku on edellistä puolalaista hiilihappoisempi ja kuivempi, vaniljan makeus tuntuu, mutta ei niin voimakkaasti kuin tuoksussa. Kahvia ja tummaa suklaatakin erottuu. Katkeruutta jää takamatkalta limakalvoihin yllättävänkin huomattavasti. Miellyttävä hillitty tasapainoinen tynnyri-imppi, täysin parhaiden kaupallisten tasolla ilman muuta. Ehkä täyteläisyyttä voisi olla enemmän, mutta sitten olut helposti muuttuu liian makeaksi.

1 kommentti:

Pate Pesonius kirjoitti...

Kiva kuulla että tykkäsit. 😸
Eight Legs... -nimi ja tuo jättiläistursas viittaavat kahdeksan tekijän kollektiiviseen touhuun. Lopulta meitä oli mukana seitsemän: Andrén ja minun lisäksi Niklas Fred, Jaakko Järvinen, Max Hellemann, Henrik Mellberg, Tyler Dierks.

Reseptin pohjana on Great Dividen Yeti, ihmisten mielessä yhdenlainen monsteri sekin. Itse olen usein nimennyt oluitani tuttujen biisien mukaan, ja sekin elementti on tässä mukana.

Mielenkiintoinen projekti, johon ei ihan helposti lähtisi yksikseen.

Diamanda Galas: Let my people go
https://youtu.be/nSc5-RkndnQ