lauantai 26. toukokuuta 2018

Liverpool - Real Madrid 1-3

Tarkoitus oli silmäillä Mestareiden liigan finaalia jossain Thessalonikin baarissa, mutta koko Kreikan turnee romahti yhteen lentoyhtiön päätökseen. Huonoa tuuria ja huonoja valintoja, mutta tuskinpa olisin loppujen lopuksi Kreikan helteessä viihtynyt tähän vuodenaikaan. Ehkä pääsen lopulta maahan joskus vielä myöhemmin miellyttävimmissä talvitunnelmissa. Kiovaan paikan päälle vääntäytyneet fanit ilmeisesti ovat maksaneet lennoistaan ja majoituksestaan ryöstöhintoja, mutta se ei näkynyt kentän tapahtumissa.

Parhailla kokoonpanoilla liikkeelle. Todella nopeaa tempoa, Liverpool hallitsi ehkä odotetustikin alkuvaiheita. Korkeaa prässäystä, pallon hallintaa, mutta ei syntynyt tilanteita. Cristiano Ronaldo kävi vastahyökkäyksestä kiskaisemassa yli. 23. minuutilla ehkä ensimmäinen kunnon tilanne, Alexander-Arnold veti kovaa, mutta Navas torjui. Sitten puolen tunnin kohdalla Ramos teloi melkoisen harkitun näköisesti Salahin olkapään sijoiltaan. Mies vaihtoon ja ehkä tulee ongelmia vielä MM-kisoihin. Tympäisi jo etukäteen, jos tässä matsissa MM-pelaajat loukkaantuu, itse pidän näitä seurajuttuja täysin toisarvoisina, vaikka raha näissä liikkuukin. Liverpool menetti täysin otteensa Salahin loukkaantumiseen ja Madrid otti otteen. Pallo meni maaliinkiin, mutta oli paitsiotilanne. Myös Madridin MM-pelaaja Carvajal loukkaantui, mutta hänen roolinsa Espanjan MM-joukkueessa ei ole aivan yhtä ratkaiseva kuin Salahilla Egyptin MM-odotuksissa. 

Toisella jaksolla sitten alkoi tapahtua. Ei mitään laatufutista, mutta dramatiikkaa syntyi, vieläpä erittäin nolosti. Heti jakson alussa Isco veti ylärimaan, Liverpool oli täysin köysissä. 51. minuutilla hirveä Liverpoolin maalivahdin Kariusin moka, heitti suoraan Benzeman jalkaan, josta pallo maaliin. Ennen vanhaan edeltävä paitsiotilanne olisi huomioitu, mutta nykyään sillä ei merkitystä. Hieman yllättäen Liverpool pystyi kuittaamaan, kulmasta Lovren voitti pääpallon ja Mane viimeisteli tasoituksen. Tunnin kohdalla Gareth Bale tuli Iscon tilalle ja alkoi tapahtumaan entistä enemmän. Heti perään Marcelon keskitys ja Balen ihmeellinen saksipotku, vasurilla hyvä osuma palloon ja verkko heilui. Tämä oli ottelun kunniaksi ehkä se kaikkein tärkein ratkaisu, mutta ehkä Salah olisi pystynyt pitämään tilanteen tasaisena. 70. minuutilla Mane sai pallon vielä tolppaan, mutta siihen Liverpoolin rimpuilu loppui. 83. minuutilla Bale laukoi kaukaa, Karius hörppäsi täysin käsittämättömästi pallon verkkoon. Tällä tasolla en muista nähneeni koskaan näin pahaa kahta maalivahtimokaa samassa pelissä. Positiivista ottelussa oli, että jalkapallohistorian ärsyttävin pelaaja Cristiano Ronaldo oli täysi statisti koko pelin ajan, ei pystynyt auttamaan joukkuettaan millään tavalla. Ramos ehkä ratkaisi, Salahin likvidointi käänsi pelin rytmin täysin. Bale oli terävä ja Loris Karius ehkä jalkapallohistorian kaikkien aikojen suurin mokaaja.

2 kommenttia:

Ari Juntunen kirjoitti...

testikommentti

Anonyymi kirjoitti...

Saksa vs Etelä-Korea 1994. Korealaisvahti hörppää Saksan toisen ja kolmannen maalin. Tosin ei ole kyllä lähelläkään yhtä paha moka kuin Kariuksen.