lauantai 5. toukokuuta 2018

Nokia Keisari IPA

Tätä nokialaista on jo näkynyt maitokaupoissa, mutta nyt hanassa Puotilassa. 5,1%, joten saanut varmaan kannustusta uudesta maitokaupparajasta. Ei mitään mehukaljatrendihakuisuutta, kultainen olut on kirkas. Tuoksu on aika tunkkainen, aromeja ei oikein erotu. Maku on todella ikävä, puhkikeitetyn vihanneksen kaalikeittomaisuutta, paha yllätys. Nokia ei ole viime aikoina vakuuttanut, mutta tässä kyllä otetaan taatusti pohjakosketusta. Märkää pahvia, hikistä sandaalia. Jokin nihkeä mahlainen hedelmä yrittää nousta esiin, mutta ei sekään onnistu. Mahdollisesti huonoin tänä vuonna juomani olut. Pikkulintu, 5.5.2018.

10 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Joit siis kaiken?!

Anonyymi kirjoitti...

Ruopataan pohjamutaa tosi syvalta?

Porta kirjoitti...

Tämä oli itsellenkin tosi pettymys. Ajattelin testata vielä toisen kerran mutta en tiedä uskallanko...

Sähländer kirjoitti...

Taitavat Arden arviot olla tällä kertaa pahasti hakoteillä, koska Suomen johtava olutblogi JaskanKaljat oli oluesta täysin päinvastaista mieltä .

Fiilikset:
Tuoksussa on yrttinen veto päällä ja mallaspuoli taustalla hiljaa. Maltaat antavat täysin homman humalille. Vähitellen tulee sitrushedelmää, mutta myös pehmeämpää kuten mangoa. Hivenen havuinen ja pientä herukkamaisuutta.
Kaatuu suuhun melko pehmeän oloisesti muuttuen välittömästi sitruksiseen kirpeyteen. Suuhun jää pyörimään yrttisyys. Maltaat hyvin vaalean ja miedon oloiset, joten antavat tuoksun tavoin roolin humalille. Kohtuullisen hyvin balanssissa oleva IPA, vaikka maltaat eivät olekaan maussa läsnä. Tukevat kuitenkin kokonaisuutta. Tykkään siitä, ettei humala iske liian voimakkaasti ja loppua kohti nätisti kuivuu. Tämä voisi kuitenkin olla jonkun verran raikkaamman oloinen ja se on ainut pieni miinus tässä oluessa.
Kokonaisuutena Keisari IPA on erittäin toimiva tyylilajissaan. Hedelmäinen, tasapainoinen ja kuivakka IPA. Tervetullut olut maitokauppojen valikoimaan, koska hinta tulee varmasti olemaan asiallinen. Tätä tulen kyllä toistuvasti hakemaan jääkaappiini tulevan kesän aikana ja ehkäpä jo ennenkin kesää.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Uppoaa kuin häkä humppakansaan Rautatientorilla SOPP:n hömppäfestivaalilla.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Ja vielä muistin virkistykseksi:

https://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/ne-kehnommat-kesakaljat.html

ja

https://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/mista-ne-on-ne-kelpo-kesabisset-tehty.html

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Tämä oli unohtua:

https://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/kirottu-paskahuusi-efekti.html

Juha kirjoitti...

Nokian Panimo ei tuu ikinä tekemään sellaista olutta joka sais multa tollasia pisteitä. Makuasioithana nää on, mutta luotan itse enemmistön ääneen siitä miten surkeita Nokian oluet nykyään ovat.

Porta kirjoitti...

Tuo Keisari ipa oli kyllä pohjanoteeraus mutta Keisari pils oli minusta oikein hyvä olut.

Porta kirjoitti...

Maistelin kyseisen IPA:n nyt toistamiseen ja on kyllä hirvittävää olutta. Eli ei ollut siis pilaantunutta tölkkiä minulla ekalla kerralla. Ei tätä voi ipaksi kutsua mitenkään.. hyi hyi. Taitaa jäädä juomatta koko olut. Voiko tätä edes kutsua olueksi?