torstai 25. heinäkuuta 2019

SOPP Helsinki 2019, torstai


SOPPin toisena päivänä oli aavistuksen viileämpi sää ja sitä kautta parempi mieli. Olutpajan omistajien leirissä oli tosiaan ruoska viuhunut, kun nyt tiskin takana olutta laski Timo Alanen, eilenhän samassa roolissa oli Jukka Saukkonen. Onko seuraavana vuorossa Seppo Äyräväinen? Tempaisin starttiin Kevätsiivousta Pälkäneeltä, 5,2%, kuivan hedelmäinen, kevyesti katkeroa. Puhtaalta tämäkin tuntui, mutta eilisen Vasemman Rannan rinnalla jää kovin kepeäksi. Edellispäivänä en ehtinyt Pikkulinnun Italia-tiskille, josta poimin nyt Mastinon Hop.E:n, kevyt American IPA, 5,7%. Kirkas ja kevyt hedelmäisyys, ohut. Ei juuri katkeroa, mutta puhdas. Savonlinnan Mustalta Virralta hienosti nimetty Uuden Englannin Nahkamies NEIPA. Samea, ohut, hedelmää, vähän katkeroa. Varsin mukava tämän vaatimattoman vaikutuksen tehneen panimon tuotteeksi.

Oulun Maistila tyylitteli taas belgikuviossa,  Kouho todella puhdaspiirteinen belgiblonde, esteriä ja hedelmää täydellisellä tasapainolla. Rovaniemeltä Lapin Kesänki Helles vain 4,2%. Maltainen, hieman rukiinen, yllättävän maukas, mutta liikaa makeutta, ei katkeroa. Toisena italona Ritual Lab Holy Haze, samea, nektarisuutta, kirpeyttä, oikein hyvä, vähän katkeroakin. Kuivaa ja puhdasta, ehkä kakkospäivän paras olut. 

Huomenna viisivuotisjuhliaan viettävä Maku herkisteli jo nyt ja täräytti Mosaic APAn real ale -caskin tarjontaan ja itse pääjohtaja Tamminen valuttamassa nestettä. Harmittavasti ei erityisen pehmeää, kuohkeus puuttuu, ei eroa riittävästi edukseen keg-kamasta. Ritual Labin toisena näytteenä Bob The Younger, vahva IPA, 9,2%. Intensiivistä hedelmää, mutta yllättävän laimea kokonaisuus on kaikilla osa-alueilla, ei päässyt lähellekään Holy Hazen tasoa, vaikka puhdas olikin. Turun Kakolan Hurlum Helles Lapin tavoin omituisen kevyt, 4,5%, viljainen tuoksu, aika puhdas, tykkäsin kyllä. Lohjan Top Fuelin NEIPA Beetle Bug jäi session viimeiseksi.  Samea, ohut, hedelmäinen, hieman katkera, ei virheitä tässäkään. Hörhöpöydässä oli edellispäivään verrattuna hieman eri miehitys, mutta hauskaa oli taaskin. Muidenkin tuttavien kanssa oli mukava vaihtaa sanoja. Perjantaipäivä on hieman kysymysmerkki päällekkäisyyksien takia, mutta ainakin lauantaina taas paikalle.

Ei kommentteja: